Az idei, őszi Műegyetemi Állásbörzén magyar és külföldi diákok több mint 150 kitelepülő ajánlatát böngészhették át. Az eseményhez kapcsolódó hasznos podcast-felvételek, a Keress jól! blog és az álláshirdetések is elérhetőek azoknak, akik lemaradtak volna az eseményről.


A Műegyetemi Állásbörze nem csak az egyetemi állásbörzék tekintetében kiemelkedő, hiszen ez Budapest legnagyobb és legrangosabb börzéje, ahol rengeteg lehetőség rejlik, mindkét fél számára. A kiállító vállalatoknak ez a rendezvény remek lehetőség, hogy megszólítsák a hallgatókat, ráadásul idén a szervezők igen nagy figyelmet fordítottak az angol nyelvű tájékoztatásra is, hogy a külföldi diákok is minden lehetőséget megkapjanak az álomállás megtalálására. A két nap alatt 142 kiállító cég, 8 szakollégium és versenycsapat települt ki, így összesen 150 kiállító várta az érdeklődőket. A börze olyannyira sikeres volt, hogy 10%-kal több látogatója volt, mint a korábbi hasonló Műegyetemi rendezvényeknek.

A sikeres a börzével mindenki nyer

Az állásbörze szervezői megújították a Kalauzt az előzetesen felmért igények alapján, vagyis kényelmesebbé tették a hallgatók számára az eligazodást a kiállítók között. A végzettség szerinti táblázatban például külön jelölést kaptak a karok és a cégek, amelyek az adott végzettségű hallgatót, pályakezdőt vagy tapasztalt munkavállalót keresték. A jelölések a helyszínen is a bejárati kapukon is megtalálhatóak voltak, a jelzések egy QR-kód segítségével a teljes listához vezettek.


„A cégek előtt adott a lehetőség, hogy célirányosan kiket szólít meg, hogy azt milyen eszközökkel teszi meg. A Műegyetemi Állásbörzének rengeteg csatornája van, amelyet a céges partnereink is közvetetten ki tudnak használni. A látogatók olyan cégekkel és cégképviselőkkel ismerkedhetnek meg, akik álommunkát biztosíthatnak a megfelelő jelölt számára. Közvetlen hangvételben, kötetlenül beszélgethetnek és olyan oldalait ismerhetik meg a szakmának, amelyre lehet, hogy még nem volt lehetőségük. Olyan programokon vehetnek részt, amelyek előre lendíthetik vagy akár beindíthatják a karrierjüket, értem itt ezalatt a különböző tanácsadásokat, amelyeken részt vehetnek. Annyi segítséget és útmutatást nyújt az Állásbörze a különböző szakmai csatornáin, mint a Podcast vagy a Keress jól! blog, hogy igazából, aki nyitott rá, az megtalálja a számításait a rendezvény előtt, alatt és után is. Érdekes tény, hogy az egyetlen Állásbörze vagyunk, ami az év minden szakában kommunikál az érdeklődőkkel. A rendezvény sikerességét azt is bizonyítja, hogy a partneri elégedettségi visszajelzések alapján 4,5 pontot ért el összeségében a Műegyetemi Állásbörze megítélése a maximális 5 pontból “ – mondta el Orbán Balázs, a Műegyetemi Állásbörze főszervezője.


Mitől más ez az állásbörze?

A sok kiállító mellett a siker kulcsa az is, hogy a szervezők minden börzén újítanak, felhasználják az elmúlt évek tapasztalatait, de előállnak folyamatosan valami plusszal, ami vonzza a hallgatókat. Az őszi börzén az egészséges életmód volt az extra tartalom:

„Idén egészségszigettel készültünk a látogatóknak, ahol cukormérést, EKG-t és hasonló, egészségmegőrző és -felmérő vizsgálatokat végeztek a Szent János Kórház dolgozói. Mint minden első alkalmas programelemnek, ennek is idő kell, hogy mindenkihez eljusson a híre, így bár volt jópár érdeklődő, azt reméljük, hogy a következő rendezvényre megduplázódik a számuk majd. “ – számolt be Orbán Balázs.


A fent temlített, következő rendezvény a tavaszi Műegyetemi Állásbörze lesz, amelyet 2024.03.26-27. tartanak majd.


Akik a következő börzéig szeretnének a témában tájékozódni, vagy újra meghallgatni az esemény előadóit, szakmai beszélgetéseket, azok a podcast-csatornán (Apple, Google, Spotify) és a Keress jól! blogon egész évben elérhetik a tartalmakat. Az aktualizált álláshirdetések még 3 hétig elérhetőek.