Sok mindenre lehet következtetni a hölgyek személyiségével kapcsolatban akkor, ha rápillantunk a kezükre. Személyiségkutatók szerint már a köröm formája is utalhat arra, hogy milyen főbb tulajdonságokkal rendelkezünk, azonban körmünk hossza és színe is beszédes lehet Budavári Beáta kézápoló és műkörömépítő szerint.

Műköröm készítés

Személyiségjegyek körömforma alapján

– Ázsiai kutatók személyiségvizsgálatot végeztek a hölgyek körömformájával kapcsolatban, melyek alapján fő személyiségjegyeket illesztettek hozzájuk – mondja Budavári Beáta. Hozzáteszi: a kínai vizsgálat szerint a hosszú körömággyal rendelkező hölgyek romantikus alkatúak, míg az oldalirányba szélesedő körmök tulajdonosai tipikus álmodozók. Úgy tudni, a tojás alakú körmökkel rendelkezők visszafogott, szolíd személyiségűek, míg a mandula forma a hűségre és a becsületességre, a háromszög pedig a rejtett zsenialitásra utal.

– Hogy ezek a megállapítások valóban igazak-e, azt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, az viszont tény, hogy körmünk hossza és színe igenis árulkodó lehet arról, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezünk – húzza alá a Stúdió Szalon szakértője.

Műköröm építés

Az vagy, amit a körmödre festesz?

Budavári Beáta úgy véli, hogy a túlságosan hosszú, boszorkánykarmokkal rendelkező hölgyekkel szembeni sztereotípiáknak az esetek zömében van valóságalapjuk, ahogy a pirosra festett körmű hölgyek is többnyire életvidám, szenvedélyes személyiségűek, bár nem feltétlenül a végzet asszonyai.

– Nem kell azonban azt gondolnunk, hogy a nude körmöket kedvelő hölgyek szendék és visszafogodtak lennének, hiszen könnyen elképzelhető, hogy munkahelyük követeli meg azt, hogy semleges árnyalatúra fessék körmeiket. Hasonlóképpen igaz ez a fekete lakkot kedvelőkre is, ők sem biztos, hogy hard rock rajongók, egyszerűen úgy vélik, hogy ez az árnyalat mindenhez megy, így praktikus számukra – teszi hozzá.

A szakértő szerint azonban megfigyelhető az is, hogy az élénk színű köröm vidámabbá teszik a hölgyeket, a vörös árnyalatai pedig magabiztosságot és határozottságot adnak viselőjüknek. Éppen ezért úgy véli, hogy a géllakkok és a körömlakkok egyfajta kiegészítői is lehetnek a hölgyeknek, melyek a cipőhöz vagy éppen a táskához hasonlóan nem csak tökéletesítik az out-fitteket, hanem alakítják, formálják is tulajdonosaik személyiségét.

Műköröm építés

A Stúdió Szalonról

A Stúdió Szalon Kispest szívében várja a szépülni vágyó hölgyeket. Budavári Beáta kézápoló és műkörömépítő, valamint Janik Zsófia szempilla stylist a legmagasabb minőségű alapanyagok segítségével küzd a természetes szépség hangsúlyozásáért. Szalonjukban az énidő valóban nyugodt, igényes és otthonos környezetben tölthető el.

További információ: https://www.facebook.com/studioszalon/