Hazánkban egyre nagyobb hangsúlyt kapott az utóbbi években a család intézménye, a családi élet és a gyermeknevelés fontossága, értékei. A lassan öt éve megálmodott és azóta is aktív tevékenységet folytató Fiatal Családosok Klubjának célja a családok életének segítése és a családos életforma örömeinek megismertetése a fiatalabb generációkkal. Aktivitásaikkal, eseményeikkel, programjaikkal szeretnék hangsúlyozni, hogy a házasság, a család, a gyermek maga a csoda.

Az egyesület megalakulása óta aktívan tartja a kapcsolatot a FICSAK körébe tartozó családokkal, mintegy hidat, kommunikációs csatornát képezve a szülők, nagyszülők és a döntéshozók között.

Egyik legfőbb feladatának tartja, hogy a családok javaslatait, felvetéseit, nem csupán eljutassák a megfelelő helyekre és személyekhez, hanem a nyilvánosság előtt is képviseljék. A Király Nóra által alapított szervezet tevékenységével azt igyekszik a kezdetek óta előmozdítani, hogy az országban minél több jól működő, szerető család éljen.

Vidéki tagszervezetek, bővülés és fontos célok

A FICSAK csapata évek óta azon dolgozik, hogy ez a lehetőség ne csupán Budapesten, vidéken is elérhető legyen a családok számára. Nagy eredmény, hogy a civil szervezet elindult azon az úton, hogy elérje az országos lefedettséget, hiszen hazánk minden táján élnek gyermeket nevelő családok, akiknek sokoldalú támogatása, problémáik hatékony kezelése nemcsak az adott családok életét könnyítheti meg, de az egész magyar társadalom alapvető érdeke is.

A segítségnyújtás és támogatás szellemében számos csodálatos ember összefogásának és a városi vezetés támogatásának köszönhetően a tavalyi évben Nyíregyházán alakult meg az egyesület első vidéki szervezet, melyet az utóbbi hónapokban immár 10 tagszervezettel bővítettek. A kitartó munkának köszönhetően már 10 vidéki városban ((Nyíregyháza, Szolnok, Zalaegerszeg, Tatabánya, Debrecen, Nyirád, Veszprém, Kállósemjén, Kaposvár, Nagykanizsa) örülhetnek a családok a helyi FICSAK tagszervezetek megalakulásának. A szervezetek munkáját, tevékenységét a lokális igényekre figyelve alakítják ki és a helyi problémákra is válaszokat keresnek majd, helyben élő önkéntesek és családok bevonásával

Túl az első FICSAK tagszervezeti ülésen

Március 8-án az Országház egyik termében, ünnepélyes körülmények között tartotta meg első találkozóját a tíz FICSAK-tagszervezet.  Az eseményen a résztvevőket Király Nóra, a – hamarosan az ország valamennyi megyéjét integráló hálózattal rendelkező – szervezet alapítója köszöntötte.  Az rendezvényen elhangzott, a FICSAK által képviselt értékek örök érvényűek, amelyek megismertetéséért ugyanakkor dolgozni kell. Ezen célkitűzés ismeretében a szervezet töretlenül megtesz mindent annak érdekében, hogy a fiatalok figyelmét ráirányítsa arra, hogy családban élni jó.

Az esemény alkalmával az alapító minden tagszervezeti vezetőt felkért a közös munkára, ismertette a közös célokat. Király Nóra mellett felszólalt a FICSAK két helyi tagszervezetének elnöke, Fehér Petra és dr. Bordás Zsolt is. Elmondták, hisznek abban, hogy a folyamatosan bővülő országos szervezet által minél többekhez eljuthat a szervezetet korábban életre hívó, nemes célkitűzés. Elmondták azt is, hogy minden tagszervezettel rendelkező városban igyekeznek majd felkarolni azokat a kezdeményezéseket, melyek társadalmuk alapegységét, a családot erősítik, közösséget építenek és értéket közvetítenek. A szervezet építkezése során számítanak az elkötelezett, közösségeikért tenni akaró önkéntesek jelentkezésére is országszerte.

További információk és tudnivalók: www.ficsak.hu oldalon találhatók.