A csinos színésznő vigyáz az alakjára, a külsejére, ám a családja és a rengeteg teendője mellett kevés idő jut magára. A bőre rendkívül érzékeny, így nem mindegy, mit ken rá, s fontos számára, hogy kívül és belül is ápolja. 

A gyönyörű művésznő odafigyel a bőrére, főként az arcára, ám állítása szerint nincs könnyű dolga. Hamar kiszárad a bőre, és kiütéseket is észlel időnként magán. Ahogy mondja, negyven felett egy nőnek minden nap kell magára gondot fordítania, ezért Gerda is mindent megtesz, hogy megtartsa szépségét és egészségét. 

Pikali Gerda

– Úgy vélem, nagyon fontos, hogy törődjünk a bőrünkkel. A megelőzés mindennek az alfája, és lényeges, hogy jó kozmetikus kezébe kerüljünk. Én kiváló szakemberhez járok, aki mindent megtesz azért, hogy a legjobbat hozza ki belőlem. Mivel rengeteget forgatok, a színpadon is sokat játszom (remélhetőleg a járvány hamarosan lecseng, és ismét visszatérhetek a világot jelentő deszkákra), sok smink kerül az arcomra. Emiatt muszáj rendszeresen kezelésre járnom, hogy a bőröm ápolt és fiatalos megjelenésű legyen. Minden hölgynek javaslom, hogy este mossa le a sminket, és hidratálja az arcát. Nekem borzasztóan száraz a bőröm, ezért folyamatosan oda kell figyelnem arra is, hogy elegendő vizet fogyasszak. Olyan krémeket kell használnom, amely a vízhiányos bőrre megfelelő. Amikor már végképp rossz állapotban van, és kiszáradt, akkor megyek el a kozmetikushoz. Kész bűvészmutatvány magamra időt szakítani, hiszen szoros beosztásban élek. Sajnos a bőröm rendkívül érzékeny, nem kenhetek rá bármit. A folyamatos maszkviselés is sokat ártott neki, emiatt is kezelnem kell. A kozmetikus javaslata szerint érdemes hetente finom savazásra járnom, ami helyrehozhatja a maszk okozta bőrproblémákat. Hiszem, hogy egy nőnek negyven felett akkor lesz szép bőre, ha naponta ápolja legalább egyszer, de inkább kétszer, ezért én reggel és este is gondoskodom róla, krémezem. Napközben pedig amikor nem dolgozom, nem sminkelem magam. Kizárólag ásványi-anyag-tartalmú, vegyszermentes, természetes anyagokból készült alapozót és szemceruzát használok. Ennek oka egyrészt az, hogy a bőröm egyszerűen nem bír el mást, olyan érzékeny, másrészt az egészségemre is odafigyelek – mondta Gerda, aki igyekszik belülről is megtámogatni a szervezetét, és ezáltal a szépségét megőrizni.

Collagen coctail

–  Ha úgy érzem, hogy ismét kellemetlen tapintású az arcom, vagy vitalizálni szeretném, akkor felteszek egy tápláló arcmaszkot, iszom egy Collagen Cocktail kollagénes italt, amely nagyon jó alapanyagú termék. Saját magamon teszteltem úgy, hogy használtam egy ideig, majd kihagytam egy kis időt, azután újra fogyasztani kezdtem. A különbség szó szerint érezhető és tapintható. Sokkal jobb az arcom textúrája, ha hozzáérek, egészen selymes érzés. Negyven fölött már nem termelődik annyi kollagén, mint korábban, ezért kezdünk el ráncosodni. A bőr elveszti a tartását, a vizet sem tudja úgy megtartani. Ha azonban újra töltjük kollagénünket, a bőrünk képes megújulni, és ismét szebb lehet. Persze fontos a rendszeresség, folyamatosan kell pótolni ezt az anyagot! Mivel én minden nap kávézom, ezért még inkább oda kell figyelnem a belső hidratálásra is, hiszen a koffein szárítja a bőrt. Ezért én nem hétköznapi, boltban kapható kávét készítek, hanem egy ideje már a reggeleimet a CollAging Coffee  Blenddel, egy innovatív kollagénes kávéval indítom.

Persze ismerem a modern kor technológiáit, és nem ítélem el, ha valaki plasztikáztatja az arcát, de amíg lehet, én nem tervezek ilyen beavatkozást. Abban hiszek, hogy kiváló anyagokat kell használni, a bőrt kívülről és belülről is táplálni kell nap mint nap. A kulcs a rendszeresség és a minőség. Hiszen nem mindegy, mit teszünk az arcunkra, a törődést és kényeztetést meghálálja a bőr.