A Plasztika Esztétika, független döntéstámogató portál specialistája, Tógyer Karina Evelin részletezi, mennyi idő, hány kezelés után várhatóak pozitív eredmények, kinél nem szabad orvosi pióca kezelést végezni, és miért, továbbá milyen mellékhatásokkal járhat?!

Noha a kezelés számos problémára megoldást jelent, és jótékony hatással rendelkezik, bizonyos esetekben nem javasolt. A szervezetben zajló változások veszélyt jelenthetnek, amennyiben valamilyen különleges egészségügyi gond merült fel. Ezért is lényeges, hogy megfelelően képzett szakembertől kérjünk tanácsot. Tógyer Karina Evelin az Amerikai Egyesült Államokban alternatív doktorként praktizál, 26 éve foglalkozik természetes terápiákkal, ezen belül 15 éve az orvosi piócaterápiával, elmondja, milyen eredmény várható, és meddig tart a kívánt hatás, továbbá mely betegségek esetén nem alkalmazható ez a fajta terápia!

Hány kezelés után érezhetőek az orvosi pióca kezelés pozitív eredményei?

A kezelés hatásosságának, sűrűségének meghatározása az adott gond megismerésével kezdődik. Ez dönti el ugyanis, hány piócára lesz szükség, valamint hányszor szükséges a kezelés megismétlése. Kisebb tünetek esetén már néhány kúra is előidézheti a kívánt eredményt, míg egy komolyabb egészségügyi problémát 15-25 orvosi pióca kezeléssel lehet megszüntetni.

Mire lehet számítani a gyógyulási idő alatt?

A gyógyulási idő nagyon rövid, hiszen nem szükséges semmilyen tényleges orvosi beavatkozás, így nem kell sem varratszedésre, sem utókezelésekre menni.

Milyen eredmény várható a terápia elvégzésével?

A vér tisztításával kifejezetten jótékonyan hatnak annak összetételére, ami a test teljes egészén érezhető. Tisztítja a májat és a vesét, segít a kiválasztó szervrendszer működésében, hozzájárul a sejtek megújuló képességéhez, ráadásul akár a káros sejtek felszámolásában is hatékonyan bír. A kezelés tartósságát nagymértékben befolyásolja az életmódunk minősége. Mivel vérünk tisztasága és annak hatása a szerveinkre a minket ért hatásoktól függenek, ezért nem mindegy, hogy életmódot váltunk-e vagy sem. Amennyiben valóban mérsékeljük a minket ért káros hatásokat, és igyekszünk egészségesen és rendszeresen étkezni, mozogni, egészen hosszú ideig élvezhetjük a terápia minden előnyét.

Milyen esetben ellenjavallt az orvosi pióca kezelés?

Gyomorfekély

Akik gyomorfekéllyel küzdenek, a kezelés nem javasolt, hiszen az eddigi tapasztalatok alapján akár gyomorvérzés is kialakulhat.

Vérzékenység és bármilyen, belső vérzésre utaló jel esetén

Vérzékenység esetén is komoly veszélynek vagyunk kitéve, ha véralvadásgátló kerül a szervezetünkbe. Ilyen esetben sem ajánlott a terápia. A belső vérzésnek időnként egészen apró jelei lépnek fel, hogy a szervezetben egy, nem a külvilágra nyíló vérzés történik. Ez lehet véres széklet vagy véres hányás. Fontos, hogy ilyenkor ennek okát fedezzük fel, szüntessük meg, és hanyagoljuk ebben az esetben az orvosi pióca kezelést.

Milyen mellékhatásai lehetnek az orvosi pióca kezelésnek?

A kúra teljes mértékben biztonságos, feltéve, hogy a fenti problémák egyike sem áll fenn, és a kezelést szakember végzi. Azonban, mint minden beavatkozás esetében, itt is kialakulhatnak apró kellemetlenségek a kezelés után: nyirokcsomó átmeneti, esetenként fájdalmas duzzanata, fáradékonyság. Ezek a mellékhatások elenyésznek a kúra általi pozitív hatások mellett, és csak rövid ideig állnak fenn.

Mennyibe kerül a terápia?

Az orvosi piócaterápiás központokban a kezelések ára kb. 27.000 Ft. Amennyiben interneten böngészünk szakértő után, lényeges szem előtt tartanunk, hogy mielőtt bármelyik szolgáltató mellett tesszük le a voksunkat, alaposan járjunk utána a hely megbízhatóságának, a szakember képzettségének, hogy a kezelés a lehető legnagyobb biztonságban menjen.

Milyen előnyökkel jár?

Nem csak egészségügyi, hanem esztétikai kezelésekre tökéletes, a szervezet teljes egészére jótékony hatással bír. Szinte teljesen fájdalommentes, inkább csak kellemetlen érzés a kezelés. Rövid időn belül tapasztalható az eredmény, a kezelés rövid ideig tart, 20, maximum 60 percet vesz igénybe. Ideális vérrögképződés, gyulladások kezelésére, méreganyagok kiválasztására, a teljes test megújulását elősegítheti. Természetes gyógymódot jelent gyógyszerek nélkül. A pióca nyála baktérium és vírusölő hatóanyagokat is tartalmaz, ezért nincs fertőzésveszély a csípések területén.

Hátrányok

A kezelés helyén átmenetileg kisebb helyi duzzanat alakulhat ki. A harapások helye akár másnapig vérezhet. Ellenjavallt a kezelés pacemaker és terhesség esetén. Enyhe viszketés előfordulhat a kezelést követően.

Ha további információkat szeretne megtudni az orvosi pióca kezelésről, akkor tekintse meg Tógyer Karina Evelinnel készült kezelés bemutató és interjú videót:

https://www.youtube.com/watch?v=NFfRl1ZRatE