Tavasszal érezzük leginkább szükségét a megújulásnak, a felfrissülésnek. Itt az ideje, hogy lakásunkat is feldobjuk, megújítsuk. Különösen igaz és fontos ez, ha eladó az ingatlan, mert frissen, illatosan a lehető legszebb arcát és legelőnyösebb oldalát tudja mutatni a vevőnek.

Balatoni_Növények a lakásban

Egy alapos tavaszi nagytakarítással kezdve és néhány apró változtatással folytatva akár fillérekből is feldobhatjuk eladó lakásunkat. Sőt, nem is igazán pénzkérdés, inkább egy kis idő-és energiaráfordítás az egész. Íme néhány bevált eszköz, amivel néhány nap alatt szemmel láthatóan megújul a lakásunk, így azt gyorsabban és akár magasabb áron is el tudjuk majd adni! Ha el akarod adni a lakásod, akkor a nagytakarítást legalább olyan lendülettel csináld, mintha nem készülnél eladásra, sőt! Ha a lakásban tisztaság van, akkor jól karbantartottnak, gondozottnak látszik, és több bizalmat kelt a vevőben.

Balatoni_mosogató

Érdemes időt szánni az apróságokra, pl. a kilincsekre, lábazatokra, fugákra is, de leginkább a konyha és a fürdőszoba részleteire ügyeljünk! A vevők nagyon kritikusak tudnak lenni erre a két helyiségre… Mindenképpen tüntessük el a foltokat – ne adj’ Isten penészfoltokat -, sikáljuk ki alaposan a fugákat és a szanitereket és távolítsuk el a vízfoltokat. A konyhapult zsír-és egyéb foltjait is takarítsuk le és ha szükséges, az elkoszolódott vízvetőt cseréljük is ki. Egy kifogástalan konyhapult óriásit dob a konyha megítélésén!

Apró javítások

Minden lakásban vannak kisebb-nagyobb javítanivalók, itt most csak a kisebb volumenű, fillérekből megvalósítható dolgokról beszélek. Szánjunk rá egy kis időt és először gondoljuk végig, mit kellene kijavítani (pl. festékfoltok eltüntetése, korábbi falragaszokból származó festési sérülések, hiányzó lábazatrész pótlása, vízvető cseréje, fűtéscsövek átfestése, falban lévő lyukak betömése stb.). Sok mindent magunk is el tudunk végezni, ezzel pénzt tudunk megtakarítani. Ha azonban nincs elég időnk vagy energiánk a javításokra, bízzuk szakemberre, aki arra szakosodott, hogy a sok apró nyűgöt és feladatot levegye a lakástulajdonosok válláról. www.férfikéz.hu

Balatoni_konnektor

Tisztasági festés

A javítások közül talán a festés a legnagyobb „tétel”, már, ami az időráfordítást illeti. Közhely, hogy „az új tulajdonos úgyis festéssel kezdi, mielőtt beköltözik…”. Ez igaz lehet abban az esetben, ha az egész lakás felújításra vagy legalábbis felfrissítésre szorulna beköltözés előtt. Ellenben, ha a lakás tiszta, frissen festett, kellemesen jó illatú és jó benyomást kelt, akkor miért festene újra a tulajdonos??? Miért költene rá, ha egyértelműen felesleges pénzkidobás lenne? Ha mi elvégezzük a tisztasági festést, azzal nemcsak nagyságrenddel kívánatosabbá tesszük a lakásunkat, hanem a felújításra hivatkozó alkulehetőséget is elvesszük…

Fények

A lakás eladása előtt ellenőrizzük, hogy ég-e mindenhol az izzó és ha szükséges, cseréljük ki újra vagy erősebbre. Ne spóroljunk a fényen, mert az nagyon sokat jelent a vevő számára, pláne, ha a lakásunk keleti- északkeleti tájolású (a vevő első kérdései közé szokott tartozni a lakás tájolása és világossága). Mielőtt pedig megérkezik a vevő, kapcsoljunk fel minden lámpát, – nappali fénynél is! -, hogy teljes fényárba úszon a lakásunk. Minél világosabb van, annál jobban érzi majd magát a vevő nálunk!

Balatoni_fürdő

Zöld növények

Nézzük át növényeinket, portalanítsuk a leveleiket, frissítsük fel őket vagy ha szükséges, szerezzünk be néhány új cserepes növényt! Nem kell sok, inkább 1-2 nagyobb méretű növényünk legyen, hiszen az sokkal látványosabb, mint sok apró virágcserép. A lényeg a frissesség és az „élet”, amit a zöld növények a lakásunkba hoznak!