A tavalyi nagy sikerre való tekintettel májusban ismét útjára indította óvodafelújító programját az újHÁZ Centrum, Magyarország meghatározó építőanyag-kereskedelmi vállalata. Az óvodáknak még egy hónapig van lehetőségük benyújtani a pályázatukat, hogy elnyerjék az 1 millió forint értékű álommosdó felújítást, vagy a 10 db kültéri játszóházikó egyikét. A Pöttöm Fürdő Program nagykövete Szekeres Nóra műsorvezető, aki három gyermek anyukájaként még inkább szívügyének érzi a kezdeményezést.

Miért fontos számodra ez a kezdeményezés?

Nagyon szeretem ezt a programot és ennek több oka van: egyrészt közel áll a szívemhez az ovis korosztály, hiszen nekem is van egy ovis korú gyermekem, aki még középső csoportba jár és pontosan látom, hogy mire lenne szükségük az ilyen korú gyermekeknek. Másrészt egy közösség tehet egy közösségért. Hihetetlen ereje van az egymásra figyelésnek, a jobbító szándéknak. Sok-sok közösség tagjai vagyunk a mindennapjaink során, számomra az egyik ilyen nagy közösség, amely az én életemben is fontos, hogy a szülők közé tartozom. Ennek a közösségnek pedig talán a legfontosabb, hogy a gyermekeit biztonságos, szerető környezetben tudhassa. Éppen ezért is vállaltam az újHÁZ Centrum felkérését, hogy ismét a Pöttöm Fürdő Program nagykövete legyek, hiszen ezzel a kezdeményezéssel éppen ez a hálózat célja. Ahogy ezek a gyerekek összefognak és közösen készítenek egy rajzot az álmukról, majd ahogy a szülői és pedagógusközösség összefog, hogy ezeknek a gyerekeknek jobb legyen, azt gondolom, fantasztikus.

Te hogyan emlékszel vissza az óvodás éveidre?

Csodálatos évek voltak, emlékszem az ovis társaimra, az óvónénikre, az ünnepélyekre, még a jelemre is, ami egy cserepes virág volt. Imádtam az ovis mosdóinkat és azért, mert minden ránk volt méretezve, picik voltak a csapok, picik voltak a mosdók és azt éreztük, hogy de jó, most egy olyan világban vagyunk, ahol minden a mi kis méreteinkhez illeszkedik. Nem kellett semmiben segítséget kérnünk mindent el tudtunk egyedül végezni.  És ez nagyon fontos volt, mert önállóságra nevelt minket nagyon sokat segített abban, hogy önállóbbakká váljunk.

Számodra mi lesz a pályázatok értékelésekor a legfontosabb szempont?

A kreativitás. Nagyon izgalmas rajzok érkeztek tavaly is, a gyerekek fantáziája rendkívül színes. Minden óvodapedagógust arra buzdítanék, hogy a gyerekeknek azt javasolják, hogy tényleg engedjék szabadjára a fantáziájukat, mert abból lehet, hogy valami olyan újítás is megszülethet, amire még mi felnőttek sem gondoltunk volna.