A Magyar Angus Ünnepével szeretné emlékezetessé tenni az újranyitást vendégei számára az Andrássy úti Hoppá! Bistro. Jancsa Jani kulináris vezető sajtóvacsorán mutatta be a Budapesten kizárólag itt elérhető Hortobágy Angus különleges húsait, amelyek akár hónapokig is érlelődnek. Amikor pedig fogásként a tányérra kerülnek, kiderül: zamatuk, márványozottságuk páratlan, és remekül áll nekik a füstölt hagyma vagy éppen a cseresznye.

Az Angus skót eredetű húsmarha, amely mára a világ egyik legismertebb fajtájává vált, egyedi, magas márványozottságú, kiváló minőségű húsának köszönhetően. Magyarországon mindössze 4 gazdaság rendelkezik az Igazolt Magyar Angus Hús védjeggyel, köztük a Hortobágy Angus, amelynek kiemelkedő minőségű állatállománya a Hortobágyi Nemzeti Park területén, a városoktól és forgalmas utaktól távol nevelkedik. A gazdaságban tartott marhák 22-24 hónapos koruk előtt nem kerülnek vágóhídra – a korral együtt pedig a húsuk is érettebb, zamatosabb, márványozottabb lesz.

A Hortobágy Angus különleges steakjei Budapesten egyedül a Hoppá! Bistro étlapján, prémium Angus húspogácsáik pedig a Bamba Marha lánc burgerezőiben találhatóak meg. „A steak húsokat nedvesen érlelve, amerikai bontás szerint használjuk fel különböző fogásainkhoz. A húsok nedvesen 21-42 napig érlelődnek” – árulja el Jancsa Jani, a Hoppá! Bistro, a Bamba Marha, valamint Donna Mamma kulináris vezetője, társtulajdonosa.

A Hoppá! Bistro csütörtökön egy különleges sajtóvacsorán mutatta be a Hortobágy Angus-ból készülő fogásait, például Rib Eye steaket konfitált burgonyával és füstölt hagymával, illetve bélszín steaket édesburgonyával és cseresznyével. Terítékre került a Hortobágy Angus „limited” érlelt hamburger pogácsából készült üdvözlőfalat-burger is – ebből az étteremben elérhető a 280 grammos húspogácsával szerelt verzió is, Hoppá Gourmet Burger néven.

Az elmúlt egy év rengeteg nehézséget és kihívást tartogatott a vendéglátók számára. A Hoppá! Bistro csapata is rengeteget tudna erről mesélni, de a Magyar Angus Ünnepével inkább azt szeretnénk hangsúlyozni: a kiemelkedő minőségű fogásokkal, a kifogástalan kiszolgálással vissza lehet csalni a vendégeket az éttermekbe” – vallja Jancsa Jani. Hozzáteszi, az Andrássy úti Hoppá! Bistro koncepciója változatlan: az őszinte vendéglátás és a modern bisztróhangulat jegyében, magyar és francia házasságból született étlappal várják a vendégeket, sokszínű a la carte fogásokkal, valamint remek ár-érték arányú heti menüvel.

A Hoppá! Bistro az italszortimentben sem ismer kompromisszumot: izgalmas válogatást kínál az ország minden tájáról. Magyar kézműves sörök, hazai ismert és még felfedezésre váró borászatok gyümölcsei, és természetesen a koncepcióba illő long drinkek várnak mindenkire. A kávé különlegessége pedig az, hogy Costa Ricából érkezik, mégis magyar – tökéletes lezárása ez az étkezésnek, és a Hoppá! élménynek.