Egyre több világsztár visel valódi helyett mesterséges, azaz laboratóriumban készített gyémántot, amely etikus és fenntartható alternatívája a föld mélyéről származó drágaköveknek. Leonardo DiCaprio – a Véres gyémánt című film sztárja – pedig be is fektetett egy mesterséges gyémántokat gyártó cégbe.

A laboratóriumban készült gyémántok magját valódi gyémánt adja – mondja Feil Róbert ékszerész, az ARTIDIA mesterséges gyémánt márka tulajdonosa – de előállításukhoz nem kell megbolygatni a természetet, hiszen ezek a drágakövek fejlett technológiával, laboratóriumi körülmények között születnek. Sem szabad szemmel, sem mikroszkóppal nem lehet megkülönböztetni őket a valódi gyémántoktól, az áruk viszont nagyjából a fele a bányászott drágaköveknek.

Penelope Cruz és Nikki Reed nemcsak szívesen hordanak mesterséges gyémántot, de saját ékszercsaládot is létrehoztak belőle. Emma Watson, Zendaya, Laura Dern, Zoe Kravitz, Meghan Markle és Karlie Kloss szintén viselt már laboratóriumban növesztett gyémántokat a vörös szőnyegen.  Lady Gaga pedig a Csillag születik premierjén jelent meg mesterséges gyémántból készült fülbevalóval. Van olyan híresség, aki még ennél is tovább ment. Leonardo DiCaprio, aki évtizedek óta a környezetvédelem szószólója és a 2006-os Véres gyémánt című film sztárja néhány évvel ezelőtt befektettet egy mesterséges gyémántokat gyártó cégbe.

A magyar sztárok is viselhetnek mesterséges gyémántot, ha szeretnének. Három év előkészítés után tavaly vezették be megálmodói a magyar mesterséges gyémánt márkát, az ARTIDIÁT. Még várjuk, ki lesz az a magyar híresség, akinek mesterséges gyémántból készült jegygyűrűvel kérik meg a kezét.

További információ:

Celebrities Who’ve Worn Lab-Grown Diamonds (theknot.com)

Celebrities Who Wear Lab-Grown Diamonds | (brilliantcarbon.com)

https://artidia.hu

https://www.facebook.com/artidia.hu

https://www.instagram.com/artidia.hu/

info@artidia.hu

+36 70 686 9000

zsofia.lakatos@emeraldpr.hu