Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az otthonában beszélgethettem Burger Éva, virágkötő mesterrel, a Hattyúház tulajdonosával, aki idén is egyik jelentős szereplője lesz az Esküvői Kiállításnak (2018. január 27-28. Papp László Budapest Sportaréna).

Erősen kétlem, hogy Éva neve bárkinek ismeretlenül csengne, ezért a hagyományos bemutatás helyett, egyetlen érdekességet szeretnék megosztani a kedves olvasókkal: Az első alkotását hatévesen készítette az általa imádott fiúnak (ki másnak?). Azt még megtudhattam, hogy egy négyszögletes tejfölös dobozba ültetett mályva cserjét, de azt már nem, hogy milyen hatást váltott ki az illető fiatalemberből. Csak remélni tudom, hogy levette őt a lábáról…. Az viszont tény, hogy Éva az óta is csalhatatlan érzékkel, ma már kiváló minőségű alapanyagokkal dolgozva, csodákat hoz létre.

Virag_burgerevamenyasszonnyal

Burger Éva menyasszonnyal

Ami pedig a Hattyúházat illeti: ez a legújabb és legkülönlegesebb virág- dísztárgy-kiegészítőket áruló szalon Lajosmizsén. Az üzlet kívül-belül hűen tükrözi tulajdonosa egyéniségét. Éva kétségtelenül művészlélek – a szó legpozitívabb értelmében. Ezt már néhányszor megállapítottam, és a tegnap este csak megerősített ebben. Érkezésünkkor éppen a karácsonyfa-díszeket szedte le és rakosgatta nagy gonddal a helyére. El kell ismernem: gyönyörű, egyedi darabokat láttam. (Ha tudná, hogy nálunk a díszek közel sem ennyire szépek és egyenesen rendetlenségben tartom őket, azt hiszem, ráncolná a szemöldökét).  Másrészt abban bíztam, hogy legalább 10 percre leül hozzánk, (amíg fő vonalakban átbeszéljük a leendő cikk legfontosabb pilléreit). Annak ellenére, hogy nem így történt, sikeres estét tudhatunk magunk mögött. Két dísz között remekül eltársalgott velem, választ kaptam a kérdéseimre, miközben bűbájos háziasszonyként meg is vendégelt bennünket. Kell ennél több? Persze, hogy nem!

Virag_burgerevatelicsokor

Burger Éva – Téli csokor

Ebből a „szabálytalan” beszélgetésből megtudtam, hogy az idén is menyasszonyi csokor versenyt rendeznek a kiállítás alatt. Természetesen Éva is erre a kihívásra készül és ezúttal is, mint mindig, kedvében szeretne járni a közönségnek. Először is azzal, hogy eleve két fonalra fűzte fel a tervét. Az egyikben egy szertartás asztalon csodálhatja meg majd a csokrokat a nagyérdemű és a zsűri. A másikban pedig – amit teljesen elkülönítve találunk majd – a négy évszakhoz kapcsolódóan további négy csokor gyönyörködteti a leendő menyasszonyokat.

A téli bokréta mindenben a hideg évszakot idézi majd: szikrázó, fehér és jeges hatású lesz a kompozíció: várhatóan nemes szőrme muff csokor, pink orchideával díszítve.

A tavaszi, egy kézben kötött csokor lesz, az ilyenkor nyíló szebbnél-szebb illatos, hagymás virágokkal (Jácint, Nárcisz, Tulipán stb.) díszítve, ami mögé egy virágfalat képzelt.

Virag_burgerevaoszicsokor

Burger Éva – őszi csokor

A nyári csokrot Éva hófehérnek álmodta, egy tengerparti környezetbe (vitorlás hajó, kagyló, csiga) beágyazva.

Az őszi bokréta, ami valószínűleg mangó színű orchideából készül majd, egy őszi paraván előtt fogja csábítani a menyasszonyok vágyakozó tekintetét.

Ezek a tervek. Éva hozzátette, hogy az adott helyszín, hangulat és a beszerezhető alapanyagok-kellékek természetesen nagyban befolyásolják majd a végeredményt.

Biztos vagyok benne, hogy nem fogunk csalódni!

A virágkötő mester munkáit ITT csodálhatjuk meg!