Ez év január 20-án részt vehettem a CaliVita Magyarország célkitűző szemináriumán a Lurdy Házban. A dolgok előzménye az, hogy a fiam születése előtt a CaliVitánál dolgoztam. Bár sok éve nem vagyok a cégnél, a jó kapcsolat mindenkivel megmaradt, ami számomra nagy megtiszteltetés.

Mondanom sem kell, hogy Tátrainé Szilágyi Ági is úgy fogadott, mintha csak tegnap találkoztunk volna utoljára (pedig egy kicsit régebben történt). Mivel életemben először adódott lehetőség, hogy csatlakozzam egy ilyen eseményhez, mindent izgatottan és kíváncsian figyeltem. Ági és férje, Attila, természetesen nem okozott csalódást. (Most sem).

Calivita_be

A lehető legjobb kezdéssel – mozgással indítottuk a napot. Nagyon jól is esett, hiszen elég korán keltem, majd két-órányi buszozás után érkeztem meg a helyszínre. Azután egy kedves, bár sokkoló film kapcsán nagyon gyorsan át kellett gondolnom, hogy milyen nyomot is szeretnék magam után hagyni majd az életben. (Mit mondjak? Nem bántak velünk kesztyűs kézzel). El kell ismernem, hogy egy nagyon jól felépített szisztéma alapján haladtunk. Az egyik feladatban pl. szó esett taníthatósági indexről (tanulási és változtatási hajlandóságról), amit bizony saját magunknak kellett „bekalibrálni”. Nem volt könnyű szembesülni azzal, hogy az utóbbin még van mit csiszolni. Nagyon érdekes dolgok hangzottak el a sikeres emberek gondolkodás módjáról, a siker képletéről, vagy éppen az ember saját maga által felállított támogató vagy korlátozó hitrendszeréről. Csupa olyan téma, amin elmélkedni érdemes!

Calivita_be_1

Rövid szünetekkel szakítottuk meg a folyamatos szellemi terhelést, hogy aztán felfrissülve folytathassuk a munkát. Elemeztük az előző évet több szempont szerint. Összeírtuk, hogy mire vagyunk büszkék az eddigi életünkben. Leírtuk a vágyainkat, majd Ági segített, hogy hogyan fogalmazzuk meg jól a célunkat. Természetesen ezt meg is fogalmaztuk. Még egy döbbenetes, de remek dolog, amit meg szeretnék említeni: levelet írtunk magunknak, amit majd decemberben ki is postáznak nekünk! Izgalmas és egy kicsit félelmetes volt annak tudatában írni, hogy szembesülni fogok majd decemberben a benne írottakkal.

Calivitahoz

Ezt OLVASTAD már?

A cél megfogalmazása után már „csak” az volt hátra, hogy ötleteket gyűjtsünk a megvalósításhoz. Olyan jól belejöttem a tervezgetésbe, hogy szerencsére ez sem okozott gondot.

Tartalmas és szép napot töltöttünk együtt! Nagyon sokat tanultam. Köszönöm szépen!

Kövess bennünket a FACEBOOK-on is!