A FICSAK és a KidsOasis egészséges receptversenyt hirdetett kisgyermekes családok körében. A héten lezajlott a döntő, bemutatjuk a nyertest és az ételt, mely ellopta minden zsűritag szívét.

Lezárult a Fiatal Családosok Klubja és a KidsOasis, a családbarát szálláshelyek védjegy minősítője által, kisgyermekes családoknak meghirdetett Egészségfaló elnevezésű főzőversenye. A Wolf András séf, Vrábel Kriszta gasztroblogger és Katus Attila által vezetett zsűrinek nem volt könnyű dolga, de végül kiválasztották, ki nyerje el a KidsOasis Egészségfalók kupát és a fődíjat.

Nyár elején vette kezdetét az Egészségfalók pályázat, amelynek célja volt, hogy az egészséges étkezést és főzést népszerűsítse a családok körében és felhívja a figyelmet az egészséges táplálkozás fontosságára a mindennapokban. A pályázatra olyan kisgyermekes szülők jelentkeztek, akik számára fontos, hogy családjuk számára finom és egészséges alapanyagokból készülő, változatos ételeket készítsenek, illetve fogyasszanak. A játékra nevezni egy egészséges főétel receptjével lehetett, valamint nem szabadott megfeledkezni a kreatív, gyermekbarát tálalási módról sem.

A döntőbe 5 család jutott be, akik megküzdhettek a fődíjért. A zsűri tagjai mind elkötelezettek az egészséges táplálkozás és a finom ízek iránt: Wolf András séf, Vrábel Kriszta gasztroblogger, Katus Attila életmód tanácsadó, Király Nóra, a FICSAK alapítója és Gyetvainé Zováth Anikó, aki KidsOasis megalapítója és 4 gyermek édesanyja. A döntőbe került versenyzők családjukkal együtt érkeztek, és a gyerekekkel, családtagokkal együtt izgatottan vágtak bele a főzésbe. Az első feladat során azt az ételt kellett prezentálni a zsűri felé, amivel a játékra neveztek. Pillanatok alatt isteni illatokkal telt meg a Gastropolis Főzőiskola konyhája.

A második feladat során már nagyobb volt az izgalom a versenyzők körében, hiszen 50 perc alatt kellett elkészíteni egy sütőtökös ételt. A családok ötletes és finom ételeket készítettek, a zsűrinek hosszas tanácskozásra volt szüksége a kóstolás után, hogy eldöntsék, ki nyerje el a FICSAK- KidsOasis Egészségfalók trófeát.

A fődíjat, az Egészségfalók trófeát és egy 3 nap 2 éjszakára szóló szállást a KidsOasis által minősített 4 szélforgós Hotel Azúrba, Torma Krisztna nyerte meg, aki férje édesanyjával együtt egy sütőtökpürés rosé kacsamellet tálalt fel. A második helyezett Zsirmik Anita nyereménye egy értékes sous-vide szett volt. A kisgyerekes anyuka egy különleges sütőtök pitét készített, amiben aktívan segédkezett férje és kislánya. A többi versenyző (Tóth Judit, Kaveczky Andrea és Bodor Nóra) sem távozott üres kézzel, ők a KidsOasis mese útikönyv sorozat 3 kötetével és Funimation barkácskészletével lettek gazdagabbak.