DJ Dominique kapta a Gránit Oroszlán Példakép Díjat közéleti kategóriában. Nagyszabású díjkiosztó gálán vehették át az elismerést a felelősségteljes férfiak

Hazánk legnagyobb férfiközössége, a Férfiak Klubja idén már másodjára osztotta ki a Gránit Oroszlán Példakép Díjait. A győztesek Apa, Férfi pedagógus, Mester, Közéleti és – idén először – Felelős üzletember példakép kategóriában a férfiak világnapján, november 19-én elegáns és egyben megható gálaünnepségen vehették át az elismeréseket. A kitüntetéssel olyan férfiakat emeltek ki, akik a jövő generációt építik, akik élen járnak az értékek örökítésében, példamutatásban, nevelésben. Közéleti kategóriában Várkonyi Attila – DJ Dominique vehette át a nyertesnek járó nagyobb üveg-gránit szobrocskát.

A közéleti kategória hármasát idén Dajka László (Több mint kamionos); Orlik Zoltán (a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének elnöke); Várkonyi Attila DJ Dominique (lemezlovas, műsorvezető) alkotta.

A díjat végül Várkonyi Attila DJ Dominique vehette át, aki fizika szakos végzettséggel rádiós műsorvezető, lemezlovas, MOB Fair Play díjas, Magyar Ifjúságért Díjas, miniszteri elismerő oklevélben részesült a magyar ifjúságért folytatott tevékenységéért, megkapta a Magyar Köztársaság Ezüstkeresztjét. Érdekfeszítő beszélgetései hatalmas tudásról és naprakész felkészültségről vallanak, melyből igyekszik minél többet átadni a hallgatóknak. Az elesettek felé tevékeny szeretettel fordul, 25 éve szervez jótékonysági koncerteket. Patronáltja, Dalma gyógyulásáért minden követ megmozgat. A KézenFogva Alapítvány Nagykövete, számtalan alkalommal segített sérült gyermekeknek és felnőtteknek támogatást biztosítani.

– Nagyon meglepődtem, a színpadon állva sem gondoltam, hogy én fogom megnyerni.   Igyekszem tenni a szolgálatomat. Többen megkérdezték, hogy miért vettem le a kendőmet, amikor kimondták a nevemet. Tiszteletből tettem. Van egy szép magyar szavunk, a megsüvegelni. Azt jelenti, hogy ezzel a gesztussal megtiszteljük az embereket, ahogy korábban két ember megemelte egymás előtt a kalapját. Az az érdekes, hogy ezt nem találtam ki előre, beszéddel sem készültem. Sajnálom, hogy nem jegyzeteltem, mert annyi értelmes és mély gondolatokat fedeztem fel, amit szeretnék tovább vinni. Viszont, hogy ezt pótoljam meg is kerestem a szervezőket a gálán készült videóval kapcsolatban. Sok ismerősöm, barátom volt a döntősök és a vendégek között is, úgy éreztem, hogy hazajöttem. Ráadásul az is lenyűgözött, hogy világbajnok, Imre Géza adta át nekem a díjat. Nagyon tetszett az egész gála, régóta szervezek rendezvényeket, de ez bárhol megállná a helyét a világban. Nagyon profi módon állították össze, mindenki tudta a dolgát, elegánsan, finoman, tisztelettudóan. Bedő Imrében pedig rendkívül jó, intelligens embert ismertem meg, és fantasztikus látni, hogy létrehozta a Férfiak Klubját, ezzel segítséget nyújtva a társadalomnak. Egyszer átfutott a fejemen, hogy ha nyerek, a beszédemben elmondanám, hogy egy nagy koncertre készülök. Kitaláltam ugyanis, hogy szeretnék két bulit szervezni valamelyik nagy arénába, az egyiket gyerekeknek, a másikat a szép korúaknak. Ezt már el is kezdtem szervezni. Remélem, hogy jövőre sikerül – mondta Várkonyi Attila.

A New York Palace Budapest dísztermében tartott gálaünnepségen Nyári Károly zongoraművész, énekes virtuóz zongorajátékával és különleges énekhangjával varázsolta el a közönséget. A műsort Garami Gábor vezényelte le, a meglepetés sztárvendég Laár András volt, aki egyedi humorával szórakoztatta a vendégeket. A rendezvény vendégei között köszönthették Tabáni István énekest, Fenyő Iván színészt, Németh Kristóf színészt.

Az egyhónapos jelölési időszakban beérkezett közel kétszáz ajánlásból öttagú zsűri választotta ki a döntősöket és a nyerteseket. A zsűrit idén Kósa Erika, üzletasszony, a Kósa Erika Akadémia megalapítója; Szily Nóra, újságíró, pszichológus, coach; Imre Géza, világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes magyar párbajtőrvívó; az I. Gránit Oroszlán Példakép Díj közéleti kategóriájának győztese; Süveges Gergő, újságíró, coach és Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója alkotta.

– Nem lehet mindenki gazdag, híres vagy szerencsés, nem születhet mindenki ezüstkanállal a szájában. Jó ember viszont bárki lehet, és ez a világ legigazságosabb dolga. Jó embernek lenni döntés kérdése, és ezt a döntést bármikor lehetőségünk van meghozni. Nem a példaképeknek van szüksége a világ elismerésére, a világnak van szüksége arra, hogy példaképei legyenek. Olyan emberek, akik képesek magasan tartani a mércét, és ezzel mindenki számára reményt adnak a sikeres életre. A díjjal éppen ez a célunk, hogy mutassuk fel a közvetlen környezetünkben élő példaképeket. A Gránit Oroszlán Példakép Díjat azért hoztuk létre, hogy a kisközösségek kimutathassák nagyrabecsülésüket ezek iránt a férfiak iránt – mondta Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója.

További információ: http://ferfiakklubja.hu/shop/granitoroszlan2018