Korlátozott kiadású, elegáns, értékálló alkotásokat tekinthetnek meg az érdeklődők, amelyek egyenesen Amerikából érkeztek. A minőségre fogékony magyar gyűjtőknek szeretnének kedvezni a pop-art értéktartó eleganciájával, harmóniájával és kifinomult ízlésével. Aktuális, humoros, izgalmas, ugyanakkor klasszikusan ízléses témakörök – így jellemzik az amerikai pop-art irányzat mesterműveit a Margit körúton megnyílt Kolibri Art Studio Europe alapítói. A galéria nemcsak a fővárosunkban, de az európai régióban is páratlanul kiemelkedő.

A Kolibri Art Studio Europe kalandos története

A galéria vezetője és alapítója, Bernard Barna Fekete Budapesten született. Az 1970-es évek elején, 17 évesen azonban kivándorolt az Egyesült Államokba, ahol 48 éven át sikeresen építette fel az „amerikai álmot” a kaliforniai Los Angelesben. Amerikai munkásságának utolsó – filmbe illő – évtizedeiben szenvedélyesen vezette ügyvezető igazgatóként a Kolibri Art Studio, Inc.-t, egy rendkívül népszerű, 32 éve működő grafikai műtermet Los Angelesben, Kaliforniában. Ám másfél éve költözött haza feleségével, Anikóval, akivel megvalósította itthon is az álmát, és egy kis amerikai hangulatot művészeti értékekkel fűszerezve csempészett fővárosunkba.

– Eltökélt szándékunk a magyar gyűjtők számára is elérhetővé tenni a 20. és 21. század Amerikájának pop-art, art deco és képzőművészeti remekműveit – mint az otthoni vagy vállalati dekoráció kifogástalan színvonalú irányzatát. Hiszünk benne, hogy a humort és a klasszikus értelemben vett eleganciát kiváló érzékkel ötvöző pop-art irányzat alkotásai a magyarországi gyűjtők számára is értéket jelentenek – mondta Bernard.

Világszerte ismert művészek képei egyedül Budapesten

A galéria tulajdonosai neves amerikai pop-art alkotók kizárólagos és egyedüli képviselőiként tevékenykednek, mint Britto, Fazzino és Shag, akikkel személyes kapcsolatokat ápolnak évtizedek óta. Az aláírt és limitált kiadású remekművek először jelennek meg nemcsak Budán, de egész Európában. A művészek engedélyével lényegesen előnyösebb ajánlataik vannak a régiói szerepükkel, mint például a nyugat-európai neves galériáknak, akik már évtizedek óta nagy sikerrel forgalmazzák az említett művészek alkotásait.

– Amerikai partnereinkkel közösen az a célunk, hogy ezt a különleges művészetet bemutassuk az érdeklődőknek és a leendő gyűjtőknek, hiszen remek és értékálló lehetőség a belső terek magas színvonalú dekorálására is. A relatíve nagy méretek, a masszív szín- és témakombinációk üde frissességet sugározva keltik jókedvre a szemlélőt – emelte ki Bernard, aki az Egyesült Államokban volt felelős a múzeumi minőségű reprodukciók készítésének teljes folyamatáért a kezdeti kapcsolatfelvételtől a végső szállításig. Ezáltal biztosította, hogy az ügyfelek páratlan minőségű szerigráfiákat, illetve nyomtatott giclée kiadványokat kapjanak. Emellett figyelemmel kísérte az amerikai művészeti kiállításokat és eseményeket.

Az amerikai életstílusról a pop- és illusztrációs művészeten keresztül szemlélődtek, ami lenyűgözőnek és egyedinek számít az új lakóhelyükön. 2021 őszén a budapesti Kolibri Art Studio Europe Kft. azzal a céllal jött létre, hogy Európa ezen részén is megismertesse ezeket az alacsony, zárt sorozatszámú gyűjthető kiadványokat, amelyeket többnyire az Egyesült Államokban működő Kolibri Art Studio, Inc. készített.

Az egyedi művészeti irányzat egyedülálló képviselői

Kiváltságot jelent, hogy a limitált kiadású és aláírt műveik régiós szinten Budapesten jelennek meg első ízben.

Romero Britto:

Picasso kubizmusára jellemző vibráló színhasználat és mintázatok, az optimizmus és szeretet üzenetét hirdetve.

Charles Fazzino:

A legnépszerűbb 3D festőművész szerte a világon Andy Warhol nyomaiban.

SHAG – Josh Agle:

A dél-kaliforniai művésztársadalom központi szereplője, aki retró stílusú ábrázolással közvetít átható üzenetet a kor társadalmáról.

Amerikai ART DECO művészek

J.C. Leyendecker:

A legfelkapottabb és legdivatosabb amerikai illusztrátor volt már a 20. század elején.

Norman Rockwell:

A 20. század egyik legjelentősebb amerikai festője és népszerű portréfestője volt.

 

További információ: https://kolibriartstudioeu.com/