Világunk olyan tempóban fejlődik, hogy csak kapkodom a fejem. Ma már van okos telefon, okos tévé, okos ház és van okos játék!

Kíváncsi voltam vajon az okos játék mit tud, mitől okos, és miért okos? Vágó Erika az Okosjáték webáruház megalkotója segített megérteni az okos játékok lényegét. No de kezdjük is az elején, hogyan találkozott Erika és az okos játék?! Nos, Erika saját gyermekének keresett készségfejlesztő játékokat és legnagyobb örömére, olyan ritkaságokra bukkant, amiket sok szülő nem is ismert. Akinek megmutatta, csodálkozott, és őszintén bevallotta, hogy nem látott még ilyen játékot. Ezért Erika egyre több szülővel ismertette meg ezeket a fejlesztő játékokat, és 2009-re megérett benne a gondolat, hogy létrehoz egy webáruházat, hogy minél több szülőhöz és fejlesztésre szoruló gyermekhez eljuttassa ezeket a játékokat. Célként Erika azt fogalmazta meg, hogy az áruház olyan játékokat kínáljon a gyerekeknek és szülőknek, melyek sokáig élvezetesek, és „észrevétlenül” fejlesztenek is. A webáruház sikeres lett olyannyira, hogy ma már egy bolt is található a 16. kerületben, ahol ezeket a játékokat meg lehet nézni, fogni, mi több; társasjátékot is kölcsönöznek az Okosjáték boltban, így kipróbálhatjuk mielőtt megvásároljuk, elkerülendő ezzel, hogy zsákbamacskát vegyünk.

Na de mit tud az okos játék, amit a másik nem? Például tud segíteni a tanulásban, vagy a kéz finommozgásainak fejlesztésében, ami azért fontos mert ez teszi lehetővé az írás elsajátítását, és használatát.  De segít abban is, hogy kreatívabbak legyenek a gyermekeink. Hogy miért jó, ha gyermekem kreatív? Nagyobb lehet az önbizalma, mert egy probléma megoldására több lehetséges változatot is képes felállítani, így azt gyorsabban, vagy lassabban, de jól megoldja. A kreatív gyerekek kevésbé unatkoznak, az új és szép megalkotása örömet okoz nekik, és képesek lesznek szebbé és mássá tenni környezetüket. Ügyesebben tudnak váltani (akár állást is később), sőt könnyebben tanulnak új dolgokat. Mindösszesen elmondható, hogy magabiztosabban, jobban boldogulnak az életben. Erika azt mondja, hogy a gyermekeknek készülő játékok közül azok a jó minőségű játékok, melyek többfunkciósak: tanítanak, fejlesztenek, örömet szereznek, erősítik a jó képességeket, megalapozzák az iskolai és élethosszig tartó tanulás készségeit. A felnőtteknek szóló játékok azonban már az érett személyiséget teszik próbára, legyen szó társasjátékról, kártyázásról vagy sportjátékokról.

Titkos vágya az Okosjáték webáruháznak, hogy segítsen a családoknak, hogy azok minél többet játszanak együtt, hogy több időt töltsenek el egymással a TV és számítógép helyett. „Játékválasztó” rendezvényük októberben lesz, melyen a családok kipróbálhatnak több száz játékot játékmesterek vezetésével.  És egy meglepetése is van, az idén tíz éves webáruháznak. Saját társasjátékkal lepi meg vásárlóit! Az Okosjáték bolt különlegessége még, hogy az eladók egyben tanácsadók is. Ismerik a játékok többségét, el tudják mondani, hogyan kell játszani.

Kedves olvasó! Ha kedve támadt ellátogatni a webáruházba ITT megteheti. Az Okosjáték Webáruház felajánlott olvasóinknak egy mesés Parfüm névre hallgató okos játékot! Hogy ezt Ön megnyerje nem kell mást tennie, mint megválaszolni a NYEREMÉNYJÁTÉK oldalunkon hamarosan megjelenő kérdéseket, beküldeni a helyes választ, s várni Fortuna Istenasszony válaszát.