Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Napfelkelte Félmaraton, a rendezvény, amelynek az újHÁZ Centrum hároméves támogatási időszakot vállalva már rögtön az első évtől névadó főtámogatója. Legalább négy szempont miatt különleges.

Környezet. A verseny elhagyhatatlan velejárója a festői környezet, és a részben ebből adódó utánozhatatlan hangulat. Futás közben a Káli-medence szépségében gyönyörködhetnek a résztvevők, amit nem véletlenül hívnak a magyar Toscaná-nak.

Napfelkelte félmaraton az ÚjHáz Centrum rendezésében az Alkotónők magazinban
Napfelkelte Félmaraton

Nem körkörös. A legtöbb futóversennyel ellentétben a verseny kiindulási pontja nem egyezik a végpontjával. A tavalyi résztvevők szerint sokkal motiválóbb cél A-ból B-be eljutni, mint A-ból vissza A-ba. Ez egyáltalán nem meglepő, különösen, ha a B pont igencsak hívogató, mint (például ebben az esetben) egy barátságos kerthelység, ahol finomságokkal várják a megfáradt futókat.

Hajó. Talán emiatt a legegyedülállóbb, hiszen közel sem hétköznapi élmény egy hajóról megnézni a napfelkeltét. Így még indulás előtt töltődhetnek a versenyzők, majd egy DJ direkt erre a célra kevert mixeire bemelegítenek és lelkileg ráhangolódnak a futásra.

Napfelkelte félmaraton az ÚjHáz Centrum rendezésében az Alkotónők magazinban
Időpontja: 2019.augusztus 19.

Üzenet. A legtöbb közösségi esemény a magáénak tudhat valamiféle üzenetet vagy filozófiát, és ez a Napfelkelte Félmaratonnál sincsen másképp. Amellett, hogy mint minden sportesemény, felhívja a figyelmet az egészséges életmód és a testmozgás fontosságára, és lehetőséget biztosít a gyakorlására, mást is mond. Azt, hogy nem létezik lehetetlen. Ez az életérzés, a kihívás keresése és leküzdése teljesen áthatja az eseményt az elejétől kezdve egészen a legvégéig. Talán nem is lehetne erre szebb szimbólumot találni, mint maga a verseny, hiszen gondoljunk csak bele, hogy reggel egy csapat ember végignézi, ahogy felkel a nap, és üldözőbe veszi. „Véleményem szerint egy ilyen színvonalas és egyedülálló rendezvény mellett érdemes elköteleződni, és jó példát mutatni a munkatársainknak, barátainknak, partnereinknek az egészséges életmóddal kapcsolatban. Futni pedig jó érzés! – hangsúlyozta Juhász Attila, az újHÁZ Centrum, hazánk meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózatának igazgatósági elnöke.

újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton: Szigliget és Tihany hajnali kistestvére, a sorozat legkülönlegesebb darabja 

Napfelkelte félmaraton az ÚjHáz Centrum rendezésében az Alkotónők magazinban
Helyszín: Káli-medence, a magyar Toscana

A tavalyi verseny összefoglaló videója: https://www.youtube.com/watch?v=Z1b6ysIic6U

Nevezés az alábbi módon: https://darktiming.hu/futniszep/segitseg