Egy új nyelv elsajátítása gyakran hosszadalmas folyamatnak bizonyulhat, azonban egy egyedi nyelvtanulási módszer segítségével ez sokkal hatékonyabbá válhat. Egy forradalmian új nyelvtanulási rendszer által ugyanis óriási előrelépéseket tehetünk. A kezdő szinttől csupán hat hónap szükséges, hogy megtanuljuk középszinten az angol, orosz vagy a spanyol nyelvet ezen innovatív technika révén. Tóth Alexandra, az Alexa Nyelviskola alapítója álmodta meg, és fejlesztette ki ezt a korszerű megközelítést, amely lehetővé teszi a régóta vágyott nyelvtudás egyszerű elsajátítását. Az agyunk rendkívül hatékonyan irányítható, és javítva a memóriát kis „dobozokba” rendezve az információkat jelentős fejlődésre tehetünk szert. Tanítványai 98%-os sikerarányt érnek el.

Hogyan működik a különleges módszer?

Az egyedi rendszer három releváns lépésből áll: memóriajavítás, nyelvtani alapok lerakása és kommunikációs készségek fejlesztése. Az első szinten az emlékezőképesség fejlesztésére helyezik a hangsúlyt, amelynek célja, hogy gyorsan és hatékonyan tanuljunk meg új szavakat és kifejezéseket. A második fokozat a nyelvtani alapok megtanítása, míg a harmadik lépés a kommunikációs készségek erősítésére koncentrál. A fiatal tehetség alapos kutatásokat végzett az agyműködés területén, hogy még hatékonyabbá és élvezetesebbé tegye a nyelvtanulást. Ezeket az ismereteket beépítette saját rendszerébe, amelynek köszönhetően a tanulók jelentős fejlődést tapasztalhatnak rövid idő alatt. Közülük sokan sikeresen eljutottak középszintű vagy akár felsőfokú nyelvtudásig mindössze hat hónap alatt. Az a célunk, hogy a nyelvtanulás folyamata minél természetesebb és hatékonyabb legyen az agyunk számára. Ha a működését figyelembe vesszük, és a megfelelő memóriafejlesztő technikákat alkalmazzuk, akkor gyors sikereket érhetünk el – mondta Tóth Alexandra, az Alexa Nyelviskola alapítója, aki már kilenc éve segíti tanítványait abban, hogy fél év alatt középfokú és egy-másfél év alatt felsőfokú szintre jussanak.

Memóriajavítás, anyanyelvi környezet és beszédkészség fejlesztése

Hivatásomnak érzem, hogy felgyorsítsam a tanulási folyamatot azoknak, akik szeretnék elsajátítani az angol, orosz illetve a spanyol nyelvet. Nyelviskolámban nagy hangsúlyt fektetek a memória és az emlékezőkészség erősítésére. Először meg kell tanulnunk tanulni, erősíteni kell az anyanyelvünkön az emlékezőképességet. Ha megtanuljuk, hogyan sajátítsunk el rövid időn belül nagy mennyiségű információt, akkor könnyedén tudunk akár napi 50-100 szót is rögzíteni idegen nyelven. A módszer másik kulcsfontosságú eleme a videótanfolyam, amely anyanyelvi környezetet biztosít, és lehetőséget ad arra, hogy akkor tanuljunk, amikor időnk engedi. A videókat vissza lehet nézni, és ami a legfontosabb, akkor tanuljuk a nyelvet, amikor szeretnénk, vagyis nincs kényszer tanulás. Ez abban segít, hogy félúton ne adjuk fel a tanulási folyamatot.  Sokan azt gondolják, hogy a videó formátumú órák mellé nem kapnak segítséget. Ez nem így van. Csoportos órák heti szinten, személyes konzultációk és egy támogató csoport is hozzájárul a fejlődés folyamatához. Emellett az anyanyelvi tanárok segítségével könnyebben tudjuk fejleszteni a beszédkészséget is. A módszer felépítésének köszönhetően nem három év alatt, hanem fél év alatt lehet megtanulni egy nyelvet, ezáltal a tanítványaim a nyelvtanulásra fordított összeg akár 70%-át képesek megspórolni. Az anyanyelvi környezet kialakítása érdekében mindenféle bónuszokat, hangoskönyveket, filmeket, tematika kialakító programot, nyelvvizsga felkészítőt, emlékeztetőt valamint nyelvtanulási kalkulátort adunk számukra – részletezte a szakember. Az agyi kapacitásunkat kihasználva rendkívüli változásokat érhetünk el nyelvtanulási szinten! A memóriánkat erősítve a szókincsünk bővül, és ezáltal könnyebben megtanulhatunk egy nyelvet. Az egyedi nyelvtanulási módszer segítségével gyorsabban és hatékonyabban tanulhatunk meg egy idegen nyelvet, így már nem kell éveket várni a cél elérésére.

Összességében az agyunk kapacitásának teljes kiaknázásával jelentős előrelépéseket tehetünk! A memória fejlesztésével szókincsünk gyarapszik, ami megkönnyíti egy új nyelv elsajátítását. A szorgalom a tanítványon múlik, a többit mi biztosítjuk – zárta Tóth Alexandra.

További információ: https://alexanyelviskola.hu/