A táncos édesanyja és nagymamája is igazi energiabomba, így Andi is mindent megtesz azért, hogy ne maradjon le mögöttük. A táncművész nagymamája, Ibolya néni 95 éves múlt, de még mindig ő irányítja a családot.

Keleti Andrea sok dolgot köszönhet édesanyjának és nagymamájának, például a főzés szeretetét, és az aktív életre való törekvést. „Rengeteg mindent örököltem tőlük. Sok receptem van például, amit a nagymamámtól tanultam, és mindenki imád. A dédi az egész család számára jó példa, nagyon energikus asszony. Ő is inspirált engem például a fogyásban is, hiszen 95 évesen is aktív, irányítja a családot, az nem lehet, hogy rajtam ilyen fiatalon plusz kilók legyenek! Mindig sokat mozogtam, mégis felszaladt rám 8 kiló, amit a palesztin népgyógyászat kincsei és a grönlandi moszatok segítségével sikeresen le is adtam. Így rám jön minden régi ruhám, újra két ruhamérettel kisebbeket hordok! Szeretnék én is olyan sokáig egészséges lenni, mint a mamám, aki közel a 100-hoz sosem volt beteg, szellemileg most is friss. A túlsúly az egyik legalattomosabb veszélyforrás, az egész családunk odafigyelt mindig is, hogy ne legyenek nagyobb kilengéseink és korában tartsuk a kilókat. Anyutól és a nagyitól is ezt láttam, azt valljuk az egészség tartást és öntudatot is ad egy nőnek.” – mesélte nevetve Andrea.

„Amikor 16 éve először családi házba költöztünk, a dédi volt a legtevékenyebb, ablakot pucolt, felmosott végtelenszer, és sosem fáradt el. Gyerekkoromban is pont ilyen volt, nagyon sok időt töltöttem vele, hiszen kicsi voltam még, amikor a szüleim elváltak, és akkor egy ideig vele laktunk. Aztán amikor anyu saját házba költözött, az is csak pár házra volt tőle, így sokat gondoskodott rólam, etetett és vigyázott rám. 55 évesen ment nyugdíjba, de akkor még hihetetlenül fiatal asszony volt, így a sok energiáját abszolút rám tudta fordítani. Emlékszem, az esküvőnkön szinte minden vendég táncos volt, hiszen ők voltak a barátaink, kollégáink. Mégsem akartak táncolni, ezt persze a dédimama nem nézte jó szemmel, így az egész násznépet végig táncoltatta” – idézte vissza a szép emléket Andi.

A két Ibolya, Andrea édesanyja és nagymamája kedvenc hobbijuknak, a kertészkedésnek is szeretettel hódolnak. „Anyu és a dédi imádnak kertészkedni, mindent megtermelnek, szinte az egész családnak elég, ami anyu kertjében megterem. Én is mindig próbálkozom, de nekem még ez nem megy olyan jól, hiszen nap mint nap figyelni kell a sok zöldségre, anyu és a mama minden nap gyomlálgatják, öntözgetik, simogatják őket, beszélnek hozzájuk. Mi pedig megesszük a sok répát, retket, paradicsomot, paprikát, meg mindenféle fűszernövényeket” – tette hozzá a táncművész.