Avokádó, alvás, pacsizás, övtáska, ronda kutyák, csók, ékezetes betűk, radírok, pezsgőfürdőzés, fehér ing, hóember, párnacsata, anyatejes táplálás, szingli csajok, dadogók. Hogy mi a közös bennük? Az, hogy mindnek van világnapja, ahogy a közösségben való munkavégzésnek is. Augusztus 9-e a coworking nemzetközi világnapja. Idén ez a nap vasárnapra esik, ezért a Loffice, sok másik irodához hasonlóan, augusztus 7-én, pénteken nyitja ki új, Salétrom utcai közösségi bázisának kapuit a vállalkozó szellemű coworkerekek számára, akik ezen a napon nemcsak egy coworking tér infrastrukturális előnyeit, de a közösséghez való tartozás érzését is megtapasztalhatják.

Közösségi irodák

De miért pont ezen a napon ünneplik a coworking világnapját? Azért, mert 2005. augusztus 9-én tette közzé kiáltványát egy blogbejegyzésben egy San Franciscó-i szoftverfejlesztő, Brad Neuberg. Közös munkavégzésre hívta össze a világ szabadúszóit, az ő szavaival élve “szabad elméit” – így indult a coworking és kezdődött a flexibilis munkaterek forradalma. Futótűzként terjedt az irodamodell híre  és a DeskMag éves felmérése szerint 2019 végére világszerte már 22.000 ilyen iroda létezett  2,2 millió regisztrált taggal. A coworking eredetileg is azért tett szert ekkora népszerűségre, mert díjazása használat-arányos, és esetében nincsenek hosszú távú bérleti szerződések vagy a cégek fennállását veszélyeztető felesleges kiadások. Emellett a coworkerek a könnyen jött kapcsolati hálóból hosszú távon is profitálnak és sokkal gyorsabban találhatnak maguknak szolgáltatót, befektetőt vagy barátokat, mintha otthonról vagy egy klasszikus irodából végeznék tevékenységüket.

Közösségi irodák

Az elmúlt hónapokban a coworking irodák célcsoportja hirtelen kibővült.  A pandémia negatív gazdasági hatásai által érintett cégek a szervezeti és munkafolyamataikat az ésszerűség és fenntarthatóság figyelembevételével kezdték el újrastrukturálni. A távmunka működőképessége, a létszámleépítések vagy bevételkiesés miatt sokan költségoptimalizálásra kényszerültek és ezzel párhuzamosan változtatniuk kellett irodahasználati szokásaikon. Ezt könnyen meg is tehették, hiszen a flexibilis irodamodellek, mint amilyen a coworking is, a rövid távú konstrukciókat preferálják, és biztosítékokat, valamint rugalmas irodahasználati lehetőségeket kínálnak a váratlan helyzetek kezelésére is. 

Közösségi irodák

Erre az újkeletű igényre való válaszként dolgozta ki a Loffice a coworking munkamódszert kiegészítve a hibrid irodamegoldást.  Azoknak a cégeknek ajánlják, akik irodabérleti és bérköltségeiket és tereik méretét csökkenteni szeretnék, viszont minőségben, designban és szolgáltatási portfólióban nem kívánnak alább adni, fontos számukra a vállalati kultúra fejlesztése és közösségük megtartása.  Tökéletes megoldás arra az esetre, ha gyakran vagy váratlanul változik a munkaállomány létszáma, így kiszámíthatatlan a szükséges irodaméret. Ezen cégek számára a drága iroda helyett egy olyan hibrid megoldást kínálnak, ami az otthoni munkavégzés és irodai lét kombinációját nyújtja. A hibrid modell lehetőséget nyújt arra, hogy a cégek a számukra szükséges funkciókat és szolgáltatásokat használat-arányos módon összeválogassák, és csak annyit fizessenek, amennyi térre és szolgáltatásra az adott időszakban szükségük van. Ők akár előre meghatározott rotációs rendben egyszerre vehetik igénybe a coworking tér munkaállomásait és tarthatnak fenn egy kisebb, privát irodát. Ha pedig a csapat egy része profi technikai háttérrel szeretne konzultálni az otthonról dolgozókkal vagy ügyfeleikkel, mindezt a tárgyalókban és rendezvényterekben megtehetik. A fizikai infrastruktúra mellett az ügyfelek válogathatnak egy testreszabott szolgáltatási portfólióból is.

Közösségi irodák

Az utóbbi hónapokban tehát a világ nagy coworking óriásainak célcsoportja és ezzel párhuzamosan szolgáltatásainak köre is kiszélesedett. A Loffice is ebbe az irányba indult el, melyhez kedvező alapot jelentett és éppen kapóra jött új bázisuk megnyitása. A hat szintes épületben a nyitottság, a sokszínűség, a fenntarthatóság és a megosztás jegyében munka- és életterek kreatív kombinácóját kínálják: kertkapcsolatos rendezvénytér, tárgyalók, tetőteraszra kifutó coworking iroda, tartós bérletre kínált coliving apartmanok, szolgáltatott, standard és hibrid irodák. A nagyobb coworking terekben, így a Loffice-ban is megtalálható co-modellek – coworking, coliving, coworking, coclubbing – bármely felmerülő igényre flexibilis megoldást nyújtanak. A concierge és recepciós szolgálaton és postai levelek átvételén keresztül, a gyümölcskosár bekészítésén át a team-building és gyermekmegőrzés megszervezéséig minden, a működéshez szükséges feltételt egy igényeire szabott csomagban kap meg a bérlő. Ráadásképp az épületen belül lehetőség van egy nemzetközi, színes közösségbe hazatérni és dolgozni.

Gyere el augusztus 7-én, a coworking világnap alkalmából szervezett nyílt munkanapra a Loffice-ba és próbáld ki az idén 15 éves coworking jelenség számtalan előnyét. Ünnepeljük együtt a közösséghez tartozás, a kooperáció és a sokszínűség előnyeit.

Regisztráció az alábbi felületen!

További részletek: www.loffice.hu