Január 10-én gurult be az e-Színház színpadára Esterházy Péter és a Vörösmarty Színház Mercedes Benze, amit továbbra is elérhetnek az online platformon.

Vörösmarty Színház

Magyarországon Székesfehérváron debütált az előadás két éve, Seress Zoltán, Andrássy Máté és Sághy Tamás főszereplésével, Szikora János rendezésében.

Műfaji megjelölése történelmi revü két részben. Az ember tragédiájának keretjátékát megidézve az Úr fogadást köt Luciferrel. A fogadás tétje: elbukik-e a magyar történelem egyik legendás, évszázados családja, az Esterházy-család?

Mercedes Benz

Lucifer visszaforgatja az idő kerekét, és végigkísérjük a család történetét a 17. századtól a huszadik századig. Lucifer újra meg újra megkísérti az Esterházyakat, a két családfőt: a Herceget (Apa) és a Grófot (Fiú – maga az Író), szerencséjüket rendre elveszi, és bekövetkezik a tragédia: az Apát beszervezik besúgónak az ötvenes években – „nem jól áll a fogadás szénája.” Ám végül ebben a szellemi és nyelvi bravúrokkal teli családi történelmi revüben Lucifer marad alul az Esterházyakkal szemben.

És közben felcsendül az Úr kedvenc slágere, melyben kedvét leli: Janis Joplin Mercedes Benze.

A produkció a 2018/19-es évad egyik legmeghatározóbb előadása lett a Vörösmarty Színházban, számos pozitív visszajelzést kapott a társulat a nézőktől is:

„Szuper volt! Sosem gondoltam, hogy Esterházy szórakoztató, és nekem is „lejön”. Dehát jó a rendező és a színészek és az egész. Köszönöm!” (B. Sándor)

„Ha egy színházból csendben jön ki a közönség, az mindig jelent valamit. Nagyon megdolgoztatta a kis tekervényeimet…Köszönöm! Ahogy a nagyszerű színészi munkát is. :)” (L. Katalin)

Mercedes Benz

2021. január 10-e óta továbbra is elérhetik a Vörösmarty Színház Mercedes Benz című előadását itt: eszinhaz.hu/eloadasok/rogzitett/mercedesbenz-vod

Szereplők: Sághy Tamás, Seress Zoltán, Andrássy Máté, Tűzkő Sándor, Lábodi Ádám, Kuna Károly, Pálya Pompónia, Varga Lili, Závodszky Noémi, Kelemen István, Kozáry Ferenc, Kovács Tamás