Natival még általános iskolából és zeneiskolából ismerjük egymást. Nyolcadik után mindenki ment a maga útjára, de azért hellyel-közzel tudtam róla dolgokat. Aztán nem túl régen, (eltelt vagy tíz év az utolsó találkozásunk óta), ismét összefutottunk az Alkotónők napján, Tabon. Kaptam tőle egy verses kötetet, aminek elmondhatatlanul örültem. Gyermekversek, „Meseváros” címmel. Ezekről beszélgettünk.

Mikor írtad a verseket és egyáltalán miért kezdtél rímeket faragni? Hogy jött az ötlet, a késztetés? Zenélés mellett/helyett?

1996-ban írtam az első verseket, de azok még meglehetősen kezdetleges rímek voltak.  Az első igazi versek ’98-ban íródtak, amikor a lányaim még oviba jártak. Talán miattuk is, talán magam miatt is papírra akartam vetni a szavakat, amik a fejemben zakatoltak. 🙂 Előfordult, hogy este az ágyból ugrottam ki, hogy gyorsan leírjam őket… Nagyon tetszenek Romhányi József költeményei, próbálok az Ő stílusában írni és igyekszem gyermeknyelven fogalmazni, hogy könnyen érthető, könnyen tanulható legyen.

Van-e kedvenced a kötetből és melyik?

Csiga Kázmér, Süni Sári, Varázslat…

Hogy intézted a nyomtatást, hiszen manapság ez egy vagyon…

Hosszas érdeklődés után kaptam meg egy remek nyomda elérhetőségeit . Ott tudtak nekem segíteni. Ezúton is köszönet érte! Először csak 20 példányt rendeltem, de a főnököm és a munkatársaim 2 nap alatt elkapkodták.

A rajzok is nagyon szépek. Bianka lányod egyből „ajánlkozott” vagy te kérted, vagy egyértelmű volt, hogy ő készíti az illusztrációkat?

A lányom nagyon szépen rajzol és szereti is csinálni, nem volt kérdés, hogy Ő készíti a rajzokat. Ideje is volt bőven, mert a terhesség miatt nem dolgozhatott. A következő könyvhöz viszont sajnos nem tud „asszisztálni”. Egy 8 hónapos baba mellet nincs ideje rajzolgatni.

Apropó következő: szintén versek? Milyen témában?

A második könyvet is ugyanilyenre terveztem, végül is ennek a folytatása lesz. Még az idén szeretném, ha elkészülne. Elképzelhető, hogy színezős formátumban jelenik majd meg. A versekből már majdnem mind készen van, de rajz még nincs hozzá. Nagyon várjuk és köszönöm a beszélgetést!

Kedves Olvasó! Hamarosan indul új nyereményjátékunk, ahol Nati verseskötetét fogjuk kisorsolni a helyes megfejtők között. Figyeljék NYEREMÉNYJÁTÉK oldalunkat!