A Theta Healing egy energetikai módszer, amelynek segítségével becsatlakozunk egy olyan térbe a Feltétel Nélküli Szeretet terébe, ahol mód van rá, hogy lecseréljük az életünkben nem működő dolgokat. Ezt nevezhetjük forrásenergiának, Teremtő erőnek is. Ennek a térnek a segítségével megteremthetjük azt, amit szeretnénk látni az életünkben. A betegség és hiány teréből át tudunk lépni az egészség a bőség terébe. Bármiről is legyen, szó megnézzük, minket hogyan érint, ha akadályokat látunk, leásunk a mélyébe, eltávolítjuk a gyökérproblémát mi magunk vagy Theta Healing konzulens segítségét kérjük és újrateremtjük a valóságunkat.

A változás energetikai szinten történik. A tudatalattiban traumát okozó hitrendszert írjuk felül, megváltoztatjuk a rezgésünket. A rezgés megváltoztatásával új dolgokat kezdünk el bevonzani az életünkbe. Amikor felbukkan, egy megoldandó gond akkor megnézzük mi a nyereség abban, amiben benne tartjuk magunkat. Mi a jó ebben, amit nem veszünk észre? Mit tanít, mit mutat meg a számunkra? Bekapcsolódva a Théta térbe akkor letöltjük azokat az információkat, amelyek hiányoznak, vagy alacsony rezgésen vannak.

Kisgyermekkorban kettő és hét éves korunk között alakulnak ki a hitrendszereink, amelyeket főleg a szűk környezetünk a szüleink táplálnak belénk és mi szivacsként isszuk ezeket. Felnőttként ezek alapján a tanult minták alapján működünk. A felnőttkori nehéz helyzeteink minden esetben visszanyúlnak a gyermekként meg nem kapott figyelemhez, szeretethiányhoz. Az életünkben felbukkanó nézeteltérések mindegyike lehetőség a trauma gyökerének megoldására. Ránézünk mi a nyereség a szituációban, leásunk a gyökérig és Théta agyhullámban visszamegyünk az időben és tanúsítjuk a változásokat. Létezik úgynevezett önásás is, de vannak, akik külső segítséggel jobban rálátnak a megoldandóikra. A Theta Healing konzulens tanúsítja a változásokat, ezzel olyan szinten változtatva meg a kliens rezgését, hogy gyakorlatilag eltünteti a megoldandót.

Ahányszor nem tudunk elfogadni, elutasítást tapasztalunk. Ha változtatunk az elfogadáson, kész vagyunk rá, hogy elfogadjunk másokat akkor ez fog visszarezegni hozzánk. A tudatalattiban futó program, ha azt jelzi, hogy nem biztonságos elfogadni mások közeledését akkor visszautasítók leszünk mindaddig, amíg a program felül nem íródik. Ha teljesek vagyunk, egésznek érezzük, magunkat akkor azt a partnert fogjuk bevonzani, aki szintén teljes. Amíg töröttnek, kevésnek érezzük, magunkat addig olyan partnerekkel fogunk kapcsolatba kerülni, akik szembesíteni tudnak a hiányainkkal. Ez a feladatuk. Amikor sikerült rendbe tenni a hitrendszereinket és már nem holmi torz szemüvegen át tekintünk, az életünkre akkor érkezhetnek meg azok az emberek, azok a helyzetek az életünkbe, akikkel valódi teljességet, boldogságot élhetünk meg.

Mindig mindent a saját szűrőnkön keresztül a saját hitrendszereinken keresztül tudunk csak nézni. Mindig van egy új lehetőség, mindig tudunk mindent jobban csinálni, tudunk magasabb szintre lépni. A Theta Healing kezelés során a gyökérprobléma kiásásával a konzulens eltávolítja a negatív hitrendszert és a pozitív letöltésekkel érzelmi mintákat tanulhatunk meg a legmagasabb nézőpontból, ezzel megváltoztatva a rezgésünket.  A rezgésünk megváltoztatása pedig az egész szituáció megváltoztatását hozza magával.

Katona Andrea