Magyarország Dublini Nagykövetsége a magyar élelmiszerek és borok Írországban történő megismertetésére és népszerűsítésére csodálatos rendezvényt szervezett. Dr. Bánhegyi Gergely, nagykövet úr és csapata egy magas színvonalú étel- és borkóstolóra invitálta Dublin gasztro-érdekeltségű üzlet- és szakembereit, ahol a magyar előállítóknak nem csak termékeik révén a tányérokon, hanem személyesen, kötetlen beszélgetések formájában is volt lehetőségük bemutatkozni.

Nagyon köszönjük, és hálásak vagyunk a remek szervezésért és melegszívű fogadtatásért. Nagy öröm, hogy a kiemelkedő magyar borok, húskészítmények mellett a mi innovatív tojásfehérje-alapú tejtermék-helyettesítőink is bemutatkozhattak az ír fővárosban. Sok-sok pozitív visszajelzést kaptunk arról, hogy a proteindús, alacsony kalóriatartalmú ételek egyre népszerűbbek Írországban és Nyugat-Európa egészében is a fogyasztók körében, ahogy a tudatos táplálkozás, a fittség egyre nagyobb hangsúlyt kap mind a fiatalok, mind az idősebb korosztály táplálkozásában – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, aki a ToTu termékek fejlesztésével is foglalkozik. Az esemény ráadásul Magyarország egyik nemzeti ünnepére, október 23-ára esett, mely alkalmából ünnepi koncertre és azt követő fogadásra invitálta meg nagykövet úr Írország kiemelendő közjogi személyeit és számos ország dublini nagykövetét. A fogadás alatt szintén volt lehetőségük a magyar borászoknak, élelmiszer-előállítóknak a bemutatkozásra.

Nagyon érdekessé tette az Írországban tett látogatásunkat a nagykövetekkel való találkozás. Még szélesebb körű kitekintést nyertünk, illetve közvetlen visszajelzést kaptunk termékfejlesztéseinkre, beleértve akár a moldvai, portugál vagy ázsiai trendeket. Főleg azt figyelembe véve, hogy földrészenként, égtájanként nagyon eltérő lehet a lakosság tejtermékekre érzékenységének hányada, ugyanakkor a proteindús ételekre való igény mindenhol adott, további motivációt kaptunk a magyar fejlesztésű és gyártású termékünk exportfejlesztéseinek további lépéseihez – mondta Dr. Németh Csaba.

Hála a magyar nagykövetségeknek, hasonló rendezvényeken számos országban lehetőség nyílik a minőségi és innovatív magyar termékeknek a külföldi piacokra lépésére.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek