Több éves előkészítő és technológiai fejlesztő munka után ez év októberében megnyitotta kapuit a Kavali gyár, Mórahalmon. A gyár elsődleges céljai közé tartozik a vidékfejlesztés, a magyar emberek számára munkahelyteremtés és persze az egészséges életmód támogatása. Ez az új, innovatív technológia a zöldség- és gyümölcs biofilizálás. A gyárban kiváló szakemberek felelnek a legjobb minőségű termékek előállításáért, továbbá fontos szempont, hogy a feldolgozott alapanyagokat magyar, főleg helyi termelőktől szerzik be.A mikrohullámú vákuumszárítás technológiájával a gyümölcsökből és zöldségekből kedvelt, ropogós állagú termék hozható létre, amely száraz formában, snack-ként fogyasztható, vagy tárolást követően tovább felhasználható.

Ennek a módszernek nagy előnye a hagyományos légáramú szárítással szemben, hogy nagyobb mértékben megtartja az élelmiszerek funkcionális beltartalmi összetevőit, biológiailag aktív komponenseit, amelyek a magas hő hatására könnyen elbomlanak, vagy oxidáció által inaktiválódnak. A légáramú- és a fagyasztva szárítással (liofilizálással) szemben, ahol a szárítás akár napokig is eltarthat, ezzel a technológiával rendkívül gyors, nyers gyümölcsből kiindulva akár néhány órán belül légszáraz termék készíthető. Ez az energia és a vákuum együttes alkalmazásának köszönhető. Az alap- és csomagolóanyag beszállítók esetén a cég mindig elvégzi a kockázatértékelést, és csak a jóváhagyott beszállítóktól vásárol.

A termékek friss és fagyasztott alapanyagokból is készülhetnek, és semmiféle hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaznak. A projekt a Magyar Kormány által biztosított támogatás segítségével valósult meg. A portfólióban egyelőre szeletelt paprika-paradicsom, piros gyümölcsös és déli gyümölcsös mix érhető el, a többi termék kifejlesztése folyamatban van.

A termékek egyelőre a hamarosan induló webshopon, illetve a közeljövőben kiskereskedelmi boltok, bio boltok polcain lesznek elérhetőek.