A mindössze huszonhét éves színésznőt egy ország ismeri, közösségi oldalán több mint százhetvenezer követője van. Címlapokon tündököl, láthattuk gyönyörű menyasszonyként az esküvőjén, kismamaként, aztán megmutatta magát, amikor súlyproblémákkal küzdött, végül látványos fogyását is végig asszisztálhatta a közönség.

Botrányok nélkül él, nincs benne semmi szélsőséges, finom vonásaival, babaarcával mindenkit levesz a lábáról. De mégis, amikor az ember Nyári Diára gondol, van egy kis hiányérzete. Ki ez a lány, akit mindenki ismer, mégis, mintha oly’ keveset tudnánk róla, valódi értékrendjéről, gondolatairól, motivációjáról.

Valóban rádióinterjú, vagy videóinterjú nem készült még velem. Ennek talán az lehet az oka, hogy benne vagyok egy ilyen skatulyában, hogy jó kislány vagyok, cuki vagyok és jó fej vagyok, amivel egyébként néha vissza is élnek és ami egyébként nem teljesen igaz” – mondja Dia arra a kérdésre, milyen fiókba rakhatta őt a szakma, amiért ennyire kevés helyen jelent meg eddig komoly témákkal kapcsolatban. Dia elsődlegesen színésznőnek tartja magát, gyerekkorától erre a pályára készült és bár semmi baja az influenszerkedéssel, nagyon szeretné, ha a szakma is színpadi emberként gondolna rá. Éppen ezért örül annak, amikor egy, a valóságtól teljesen eltérő karaktert kell megformálnia, például imád megcsúnyulni egy szerep kedvéért, mert olyankor valóban a tehetsége kerül előtérbe.

Az adás megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=zro0hLFSAgs

Köböl Anita fél év hosszú és aprólékos szervezése után tudta mikrofonvégre kapni a színésznőt a Spirit FM-en is futó #nofilter – Nők, filter nélkül című műsorában, amiben viszont rengeteg témát kiveséztek. Diának pedig van is mit mondania, ráadásul fiatal kora ellenére nagyon éretten gondolkozik bizonyos dolgokról, mondjuk szülő-gyermek viszonylatában. Nem is csak azért, mert már ő maga is édesanya, hanem saját tapasztalata is mondatja vele. Megható őszinteséggel mesélt édesapjától való eltávolodásáról és annak okairól.

Édesapám a nagy mérföldköveknél még ott volt, az esküvőnkre is eljött, de aztán valahogy ott csekkoltunk ki egymás életéből. Nyilván ez nem egy pozitív dolog, de azt fel kell ismerni, hogy attól, hogy valaki valakinek a vérrokona, vagy a szülője, hogyha nem épít ő téged és kifejezetten facsar ki belőled, akkor nem kell ragaszkodni csak azért egy kapcsolathoz, mert ő az apád. Mert ő engem, az utóbbi időben mindig azt éreztem, hogy felemészt. És akkor viszont szerintem tudni kell elengedni. De biztos, hogy nagyon fog még nagyon sok dolog fájni vele kapcsolatban. Borzasztó lehet például így elengedni egy szülőt, hogy nem láttad előtte tíz-húsz évig” – vallja be Dia a műsorvezetőnek a beszélgetés egy bensőséges pontján.

Van-e kiút az eltávolodásból és esély az újrakezdésre a sérelmek ellenére? Erről is mesélt a színésznő az interjúban, akinek a gondolatai nagyon tisztán, sallangoktól mentesen hatolnak az emberbe.