A Magyar Állami Operaház idén először indítja el a maga hol komoly, hol vidám vakációs táborát az Eiffel Műhelyházban 2021. július 5. és 9. között. Az ötnapos kaland során a zenét, a mozgást, illetve a szereplést szerető, felső tagozatos diákok tekinthetnek be az opera, a balett és a klasszikus zene varázslatos világába az Opera Nagykövetei, munkatársai és zenepedagógusai segítségével.

A program keretében a jelentkezők színes, illusztrált előadásokat hallgathatnak, filmeket láthatnak az opera és a balett műfajáról, és megismerkedhetnek az énekkar, a balettegyüttes, a zenekar, a gyártó műhelyek és a színpadi műszak világával is. Ellátogatnak az Eiffel Műhelyház díszletfestőtermébe és díszletasztalosműhelyébe, valamint a jelmeztárba, balettlépéseket és operarészleteket tanulnak, megismerkednek az Opera Gyermekkarának és a Magyar Nemzeti Balettintézetnek a működésével. A program részeként a gyermekek helyzetgyakorlatokat és csoportos feladatokat oldanak meg és felkészülnek a tábort záró előadásra. Mindehhez pedig ki sem kell tenniük a lábukat az Eiffel Műhelyház és az azt övező 3 hektáros, bekerített park területéről.

A táborba felső tagozatos, 5., 6. és 7. osztályt befejező diákok jelentkezését várjuk, akik 30 fős csoportokba vesznek részt a programokon. A tábor a résztvevők biztonsága érdekében az egészségügyi szabályok betartásával valósul meg. Az előadásokat és foglalkozásokat a Magyar Állami Operaház munkatársai, zenepedagógusok és az Opera Nagykövetei vezetik Kákay István, az Erkel Programiroda vezetőjének irányítása mellett.

A tábor időpontja: 2021. július 5-től 9-ig (hétfőtől péntekig), naponta 9:00–16:00 óráig (8:00-tól 17:00-ig ügyeletet biztosítunk)

Helyszín: Eiffel Műhelyház (1101 Budapest, Kőbányai út 30.)

A tábor részvételi díja: 40 000 Ft

Jelentkezési határidő: 2021. június 20.

A további részletek, kedvezmények és tudnivalók, valamint az altalános szerződési feltételek és az adatkezelési tájékoztató a cikk alján található dokumentumban olvashatók.

Jelentkezni az alábbi elektronikus űrlap kitöltésével és beküldésével, illetve a részvételi díj megfizetésével lehet. A jelentkezéseket beérkezési sorrendben, maximum 120 főig tudjuk fogadni. A jelentkezési űrlap beküldése a táborra vonatkozó általános szerződési feltételek és adatkezelési tájékoztató megismerését és elfogadását jelenti.

https://forms.office.com/r/zfFXcJ4u3S

További felvilágosítás:

Erkel Programiroda
E-mail:hangfolyamtanfolyam@opera.hu
Csonkaréti Annamária +36 70 70 199 8844
Nyáguly Emőke +36 30 821 6309