A Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia próbái annak ellenére sem álltak le, hogy a teátrum vezérigazgatója, az előadás rendezője Vidnyánszky Attila koronavírus tesztje múlt hét kedden pozitív lett.

Shakespeare leghíresebb szerelmi történetének bemutatóját ugyan december 18-ra kellett halasztani, de a munka így sem állt meg, mivel péntek óta Vidnyánszky Attila otthonából, online csatlakozik a próbákhoz:

Nemzeti színház

A különleges látványvilágú (díszlet: Cziegler Balázs, jelmez Berzsenyi Krisztina) előadás címszerepeiben Szász Júlia és Herczegh Péter lépnek színpadra, a legendás karaktereket Nagy Mari, Blaskó Péter, Berettyán Nándor, Bordás Roland, Tóth Auguszta, Horváth Lajos Ottó, Rubold Ödön, Szabó Sebestyén László, Berettyán Sándor, Schnell Adám, Rácz József és Szép Domán keltik életre. 

Vidnyánszky Attila

„Ebben a mostani rendkívüli időben még tisztábban látszik, hogy igazi nagy szenvedélyekről érdemes szólnunk, mert ezek nem vesztik érvényüket. Egyszerűen csak mesélni a győzedelmes költészet nyelvén az ifjúság lázáról, a szerelemről, mint legcsodálatosabb ajándékról, és annak elpusztíthatatlanságról. A gravitáció törvényei nem vonatkoznak az igaz szerelemre, azt nem tudja elnyomni, sárba rántani a világi acsarkodás sem, túllép minden félelmen, és minden köteléktől szabadon összeköti az eget a földdel.” – mondta Vidnyánszky Attila a Rómeó és Júliáról.

A bemutatóhoz kapcsolódóan meghirdetett sporverseny még tart, a decemberi előadásokra pedig már elérhetők a jegyek!

Alkotónők magazin
https://www.facebook.com/Alkot%C3%B3n%C5%91k-Magazin-248993011839856