Annyiszor halljuk, hogy a nők bonyolultak, egy férfi számára kibogozhatatlan a gondolkodásuk. Sőt, maguk sem tudják, mit akarnak. Miért kell egy pasinak gondolatolvasónak lennie? Különben is, mit mondhatnak a férfiakról, amikor egymás között beszélgetnek róluk?

Takács T. László

Annyi sztereotípia létezik a párkapcsolatokról, nőkről és férfiakról. Keveseknek jut eszébe, hogy megkérdezze, mit gondolnak valójában a nők a férfiakról. Egy napokban megjelent könyv nem kevesebbre vállalkozik, mint arra, hogy képet adjon erről. Egy év előkészület után jelent meg a „Mi Pasik, a Ti szemetekben” című könyv, amely pont arról szól, amit a cím is sugall. A szerkesztő, Takács T. László a munka kezdetén felhívást tett közzé, várta lányok, nők, asszonyok írásait arról, milyennek látják a kapcsolatukat, mire vágynak, mit értékelnek a férfiakban, vagy mitől szaladnának világgá.

– Két komoly aggodalmam volt, amikor belekezdtem a munkába – mondja Takács T. László.

– Az egyik, hogy hajlandóak-e egyáltalán írni az emberek. A másik, hogy a beérkezett írások nem rombolják, hanem erősítik a „minden férfi disznó” sztereotípiát, és valamiféle vadfeminista kiáltvány jön létre. Szerencsére egyik feltevés sem igazolódott be.

A szerzők többsége nem szóforgató ember, nem az írás a hivatásuk. A beérkezett művekben egy hasonlóság van: Őszinték. A végletekig, olykor kíméletlenül. Annyira, amennyire sok nő a családjának, barátainak sem mer mesélni a gondolatairól, érzéseiről.

Takács T. László

– Úgy gondolom, nemcsak a férfiak számára érdekes, amit az ellenkező nem tagjai gondolnak róluk, de sok nő is kíváncsi a többiek érzéseire, gondolataira. Az szinte biztos, hogy minden nő találkozik olyan érzéssel, amit átél, vagy átélt, olyan szituációval, amelyben része volt. A könyv +18-as jelzéssel jelenik meg, de nem azért, mert trágár, vagy túlfűtött szexuális tartalom található benne. Inkább azért, mert a történetek átéléséhez, megértéséhez kell egyfajta érettség – tette hozzá a szerző.

A könyv honlapja: www.mipasik.hu