Orbán Erika SK. Színkör vezető

Orbán Erika SK. Színkör vezető

Orbán Erika 1964-ben született Tabon, itt végezte iskoláit is, és megcsillogtathatta tudását az iskolai színjátszókörben. Erika nyitott szemmel járó újságíró. Olyan neves, nagy múltú magazinoknak dolgozott, mint a Gyöngy, a Kiskegyed vagy a Meglepetés.

Az írás kicsi kora óta élete része, minden bánatát, örömét belerejtette azokba a művekbe, amelyek kikerültek, kikerülnek a keze alól.

Saját magazinja, az ALKOTÓNŐK online magazin, melyet a www.alkotonok.hu weboldalon lehet megtalálni; aki pedig novelláira, regényei születésére, a könyvek szereplőinek életére is kíváncsi, az ITT pillanthat bele a regényekbe, olvashat a karakterekről. A könyvekből egy-egy kis részletet színpadra is adaptált. Így született meg egy amatőr színtársulat létrehozásának ötlete.

Néhány barátjával 2018 decemberében megalakította az Alkotónők Kulturális Egyesületet, amelyen belül létrejött az SK. Színkör. A színkör tagjai saját kezűleg végeznek el minden feladatot. Ez azt jelenti, hogy mind a díszlet, mind a jelmez, mind maga az előadott színdarab a tagok szellemi terméke.

Erika nevéhez ma már olyan sikeres színdarabok tartoznak, mint A zokni, A fületlen tetem vagy az Eltűnt férjek.

Szerepei

Tollfosztás
Gizi – A nagyhangú, pletykás falusi asszony

Róza
Szomszédasszony – Kissé dologkerülő, az orrát mindenbe beleütő falusi gazdaasszony

Bonyodalmak
Gulnára – A Szamarkand-i teázó tulajdonosa

A zokni
Rozi néni, takarítónő – Pletykás vénasszony, akit azért mindenki szeret.

A fületlen tetem
Kadarkáné Bella – Határozott polgárasszony, aki szívügyének tekinti, hogy kiderüljön az igazság.

Eltűnt férjek
Anyós – Egy igazi minden lében kanál anyós, aki szereti irányítani a történéseket.