Egy remek kezdeményezés a székesfehérvári Vörösmarty Színház dolgozóitól, – akiket a koronavírus járvány szintén otthonaikba száműzött, ahogy mindenki mást is – mégpedig megmutatják most nekünk, hogyan is töltik napjaikat a négy fal között. A Vörösmarty Színház társulata, munkatársai is otthon vannak, ki így, ki úgy üti el az időt. Ezért is indítottuk útjára új sorozatunkat Élet a karantén alatt címmel, hogy közönségünk se maradjon hírek nélkül. Kicsit bepillanthatnak munkatársaink, művészeink életébe, ki mit csinál a négy fal között.

Vörösmarty színház

Rendezőasszisztensünk, Németh Mariann Mary például már egy magaságyást is elkészített, hódol szenvedélyének, az üvegfestésnek, emellett jótékonykodik is: maszkokat készít mindenkinek, akinek szüksége van rá. Az önkénteskedésből nézőtéri felügyelőnk, Kondász Renáta is kiveszi a részét, a székesfehérvári önkormányzat felhívására csomagolta az ingyenes maszkokat. Színészeink is elfoglalják magukat, Kerkay Rita és Kricsár Kamill online forgat mesefilmet egy jegesmackóról, Nukáról, Závodszky Noémi gyakran jelentkezik kisfilmmel, amelyekben gondolatait osztja meg, ügyelőnk, Horváth Iza pedig olyannyira nem tud elszakadni a színháztól, hogy a háztartásában fellelhető eszközöket hívja, akárcsak a színpadra a színészeket.

Az alábbi linkeken bővebben is olvashatnak az otthoni mindennapokról:

https://www.vorosmartyszinhaz.hu/hirek/1593-elet-a-karanten-alatt-zavodszky-noemi

https://www.vorosmartyszinhaz.hu/hirek/1592-elet-a-karanten-alatt-andrassy-mate

https://www.vorosmartyszinhaz.hu/hirek/1591-elet-a-karanten-alatt-nemeth-mariann-mary-rendezoasszisztens

És megnézhetik Horváth Iza briliáns videóit:

Amikor az ugyelo unatkozik

Közzétette: Izabella Horváth – 2020. március 24., kedd

Idozavarban?

Közzétette: Izabella Horváth – 2020. március 26., csütörtök

A kisebbek és a gyermeklelkű felnőttek sem maradnak mulatság nélkül, Meseszínházunk megnyitotta kapuit, szigorúan online. Egyed Attila már el is kezdte a sort, de jön még Tóth Ildikó, Keller János, Ladányi Júlia, Varga Gabriella, Lábodi Ádám, és megannyi kaland a mesék világából. Aki pedig inkább mesefilmre vágyik, Kerkay Rita és Kricsár Kamill animációs filmjét, a Nuka, a világjárót is megnézheti, és várhatja izgatottan a folytatást.

A Meseszínház itt nyílt meg:

https://www.vorosmartyszinhaz.hu/hirek/1599-meseszinhaz-elmeny-otthon

Nuka kalandjait pedig itt követhetik:

https://www.vorosmartyszinhaz.hu/kitekinto/1597-online-forgat-kerkay-rita-es-kricsar-kamill

Amíg a kialakult helyzet nem rendeződik, a Vörösmarty Színház társulata azon lesz, hogy közönségét ne hagyja szórakozás nélkül, a legfontosabb üzenetünk azonban az, hogy mindenki maradjon otthon. Vigyázzanak egymásra!