Mi a közös egy félpár zokniban, egy fületlen tetemben, három eltűnt férjben egy női biztosítási ügynökben és egy villamosmérnök végzettségű műszaki igazgatóban?

Igen, kedves olvasó, jól gondolja: mindegyik az SK.Színkör saját darabja! A színkör eddigi összes darabját teltház előtt mutatták be, amit ezúton is köszönnek közönségüknek. Minden produkciójukon sokat lehet nevetni, úgy tűnik, ez az egyik kulcsa a hosszan tartó sikerszériának.A most bemutatott PaSiráM és NőMérő darabjuk szintén sikeres, teltház előtt bemutatott darab lett. Egyszemélyes vígjáték, amely két felvonásból áll, az elsőben egy férfi sirámait hallgathatjuk meg Gyimesi Péter előadásában. Maga a történet szinte banális, Ádámot a kissé gyáva, felelősséget vállalni nem nagyon akaró pasit főnöke különböző feladatokkal bízza meg. Ezeket a feladatokat aztán az alapvetően gyáva Ádám, miután csak úgy önmagának berzenkedi egy kicsit, több-kevesebb sikerrel meg is oldja. Ám eközben gyűlik benne a feszültség, így a „kibeszélő sarokban” alaposan kivesézi az életét, amiből persze születnek különböző vicces helyzetek.

A második felvonásban egy biztosítási ügynökkel, a céltudatos Edittel találkozunk, az ő alakját dr, Kaveczki Andrea formálja meg. A történet szerint Edit és a főnöke nem szereti egymást, ám az is kiderül, hogy szükségük van a másikra! Edit ugyan nem érzi kifejezetten rosszul magát a munkahelyén, de a kollégáival sem mélyíti el a kapcsolatát, az egész helyzetet, a pozícióját ugródeszkának használja. A darabból az is kiderül, hogy Edit egyik félelme, hogy őbelőle is egy olyan megkeseredett nő válik, mint, amilyen a főnökasszonya Elvira, ezért aztán az esetek nagyrészében kifigurázza a főnöknőjét, és hol figurázhatná ki jobban, ha nem a „kibeszélő sarokban”?!

Mindenkit arra buzdítok, hogy menjen el megnézni a színkör előadásait. A darab olyan érdekes, mindennapi témákat vet fel, figuráz ki, melyeken érdemes elgondolkodunk. Nem kell külön ajánlás, ezt mindenkinek látni kell.