A színész-énekesnő hajlamos a hízásra, ezért neki különösen oda kell figyelnie, mit eszik, iszik, mennyit mozog, és hány órát alszik. A sportot, a megfelelő táplálkozást és a vízfogyasztást tartja az életmódja egyik legfontosabb alapelemének. Annak ellenére, hogy allergiás a gluténre és a tejre is – mégis kiváló formában van. Most elárulja, hogyan táplálkozik, mit sportol, és milyen módon igyekszik megőrizni fiatalos alakját.  

Sári Évi

A dekoratív híresség több mint két éve végre megtalálta azt az egyedi edzésformát, amelynek köszönhetően karbantarthatja alakját, izmosodhat, és a narancsbőr kialakulásától is megóvja bőrét. Ráadásul nagyon fontosnak tartja, hogy belülről is ápoljuk, hidratáljuk a bőrünket, ezért napi három liter gondosan kiválasztott vizet fogyaszt.

– Egyik kedvenc sportom Mudra Ágnes vigyázó kezei között az Infrasalon-ban lévő mozgásfajta, ahol a három fajta infrás-vákuumos gép közül nekem az elliptikus taposó a kedvencem. Azért szeretem ezt, mert teljesen átmozgatja az egész testem, és nagyon szépen formálja a fenekem. Nemcsak a zsírégetés a célom, hanem hogy az izmaim is erősödjenek. Kiváló sport több szempontból is, hiszen fél óra alatt annyira komplex hatás éri a szervezetet, ami több szempontból is igen kedvező. Évek óta járok oda, mert nagyon szépen karbantartja a testemet és a bőrömet is. Úgy látom, hogy a narancsbőr egy általános probléma, nemcsak a nők esetében, hanem a férfiakon is egyre többször látni. Emellett szoktam még a szabadban kocogni, illetve jógázni, nemcsak az agy kikapcsolása, hanem a nyújtási gyakorlatok miatt is. Mindezek ellenére természetesen az idő múlása rajtam is érzékelhető, ezért a sport mellett különböző egyéb praktikákkal próbálom lassítani az öregedést.

Infrasalon

– A saját és mások tapasztalataiból kiindulva igaz a szólás: „az vagy, amit megeszel”. Szóval látszik az ember bőrén, ha jókat eszik, iszik, illetve, hogy elég vizet fogyaszt-e. A legtöbb ember alig iszik vizet, ami nem tesz jót a szervezetnek. Harminc éves korom környékén jöttem rá, hogy én is nagyon keveset iszom, és akkor elkezdtem erőltetni magamba a vizet. Odafigyeltem, hogy óránként legalább néhány kortyot vagy legalább egy pohárral elfogyasszak. Majd pár hét alatt annyira hozzászokott a szervezetem, hogy azóta is sokat iszom, három liter vizet elkortyolgatok egy nap. Viszont egyáltalán nem iszom szénsavas üdítőket vagy gyümölcsleveket. Szembetűnő volt a bőrömön a változás, feszesebb lett tőle, hiszen belülről kell igazából hidratálni. A leglényegesebb és legegyszerűbb dolog, amit tehetünk önmagunkért, a vízivás. Viszont fontos, milyen minőségűt fogyasztunk. A szakemberek egyáltalán nem javasolják az ásványi anyagokkal telített ásványvizek hosszútávú fogyasztását. Én így inkább egy alacsony ásványi anyag tartalmú, oxigénnel dúsított mátrai forrásvizet iszom, az a kedvencem. Nagyon finom az íze, és érzem, hogy jót tesz a szervezetemnek is – mesélte a csinos művésznő, aki a táplálkozására is odafigyel.

Mudra Ágnes

– Sajnos hízékony típus vagyok, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy ostoba módon, fiatalabb koromban sokat éheztettem magam különböző drasztikus fogyókúrákkal. Mindenkit óva intenék ettől! Tanuljanak az én hibámból, hiszen ideig-óráig jó megoldásnak tűnhet, mert szépen elkezd az ember fogyni, de utána gyorsan megtörténik a jojó-effektus, és visszajönnek a kínkeservesen leadott kilogrammok. Emlékeznek a sejtjeink azokra az ínséges időszakokra, amikor sanyargatjuk a szervezetünket, és utána már félelemben élnek, ezért folyamatosan tartalékolnak. Nem hiába mondják azt, hogy aki sok ilyen fogyókúrát végigvitt, az már a levegőtől is hízik, mert tartalékol a szervezete, mindent visszatart, mert attól fél, hogy megint éheztetve lesz. Az én szervezetem is így működik sajnos, emiatt nagyon kell figyelnem, mit eszem, mert azt nagyon elrontottam. Allergiás vagyok a gluténre és a tejre is, ezért ezeket kihagyva alakítottam ki az étkezésem. Szerencsére manapság ez már nagyon könnyen megoldható, finom dolgokat lehet kapni „minden-mentesen”. További információ: https://infraaqua.hu/