Egyre korábban kezdik a sminktetoválást a fiatalok. Korábban 30 felett kezdték, ma ez eltolódott a huszonéves korosztály felé. Sőt, egyre több kiskorú szeretne sminktetoválást, mert például hasonlítani akar egy sztárra.

Hány éves kortól ajánlott a sminktetoválás? 

A sminktetoválás fiatal felnőttkortól, 20-22 év felett javasolt, amikora kialakul az egyéniség. Elvileg 18 év felett bárkinek joga van sminktetováltatni, ekkor még változik az ízlés, egyszer ez tetszik, egyszer az. Egy huszonéves nőnek már kiforrottabb a személyisége, kialakult az életstílusa, megállapodott az ízlése, jobban tudja mi áll jól neki, mit szeretne. 18 alatt csak indokolt esetben és szülői beleegyezéssel végezhető sminktetoválás, például valamilyen sérülés miatt – mondta Kalcsu Hajni sminktetoválás szakértő, a Kalcsu Sminktetoválás szakmai vezetője. Napjaink sminktetoválás trendje a tökéletes személyre szabottság, mely lehet természetes vagy extravagáns, viselőjének személyiségét fejezi ki. Míg az érett nők ezzel összhangban, az egyéniségükhöz illő sminktetoválást szeretnének, a fiatalok a pillanatnyi divattól befolyásolva, a sminktetoválással szeretnék kifejezni az egyéniségüket – ám erről a szakértő inkább lebeszéli őket.

Virálisan terjedő hamis eszményképek

A fiatalok ízlését az aktuális sztárok Facebookon és Instagramon terjedő fotói befolyásolják leginkább. Egyre többen érkeznek a Kalcsu szalonba is az internetről letöltött fotóval, hogy olyat szeretnének. Kim Kardashian és Jenfier Lopez, Selena Gomez, szemöldöke, Lady Gaga tusvonala a legkeresetteb. A hazai sztárok közül Horvát Éva és Dukai Regina szemöldöke a legnépszerűbb. Ezek hamis eszményképek! Amire hasonlítani szeretnének, csak egy fotó, a sztárok tökéletesre sminkelt, hibátlanra retusált képe. Lemásolva természetellenes lesz az eredmény. Ha valaki ilyet szeretne, azt meggyőzzük arról, hogy a szépség, az egyéniség, a forma, a szín és a tónus egyedi kombinációjában rejlik, ha valaki csak önmagához hasonló. Ha sikerül felrajzolnunk egy egyéniségre szabott mintát, amivel megnézheti magát a vendég a tükörben, a sztár fotója a kukában végzi – mondta Kalcsu Hajni.