A legtöbb lurkó mozgalmasan éli a mindennapokat, folyamatosan jönnek-mennek, játszanak, szórakoznak. De mi van akkor, ha mindeközben szemeik látáskorrekcióra szorulnak? Hiszen csak abban az esetben tudják teljes értékűen élni a napjaikat, ha a viselésre szánt szemüveg is mindenben igazodik hozzájuk, amennyire csak lehetséges.

Alkotónők magazin - Rapidus

Akár óvodás, akár iskolás a gyermek, nagy eséllyel rengeteget mozog, hiszen gondoljunk csak a játszóterekre vagy a csapatba verődő gördeszkásokra és bicajos csemetékre. A sor persze itt nem ér véget, hiszen emellett manapság nagyon divatosak az egyéni és a csoportos sportok is már egészen kicsi korban. Utóbbi egyrészt azért van, mert a szülők így próbálják megkedveltetni a testmozgást, ami rendkívül egészséges mindenki számára. Másrészt a sportnak rengeteg pozitív hatása van más területekre is, ami szintén nem elhanyagolható előnyt jelent. Bármilyen okból kifolyólag íratjuk be gyermekünket valamilyen külön sportfoglalkozásra, az biztos, hogy a hiánytalan felszerelés mindenhol követelmény. Az egyes ágazatokra más-más elvárás lehet érvényben, hiszen van, ahol például a térdvédő, van, ahol a bukósisak nem hiányozhat. És természetesen a sportszemüveg sem maradhat ki a sorból.

Rapidus - Alkotónők magazin

– Nem kell kifejezetten a sportokról beszélnünk, ha belegondolunk, hogy a gyermek egy napja mennyire mozgalmas. A jól megválasztott és egyénre szabottan elkészített gyermek szemüvegek komfortos viseletet biztosítanak, hogy csemeténk tényleg jól érezze magát a bőrében. Ezt emelhetjük még egyéni dizájn elemekkel is, hogy valóban olyan szemüveget kapjon, ami tetszik neki, ami inkább menő, minthogy ciki lenne. Esetükben kiemelten fontos a flexibilis szemüvegkeret, és persze az UV-szűrővel ellátott lencse választása is. Emellett természetesen egy jó szemüveg tulajdonságai között nem hagyhatjuk ki az éleslátás garantálását, hiszen homályos látás mellett romlik az életminőség, és persze veszélyeket is rejthet ez magában. Ha a gyermek nem lát jól, nem tud úgy reagálni az adott szituációkra, ahogyan kellene, és nem tudja a legnagyobb teljesítményt sem kihozni magából, legyen szó az élet bármely területéről. Ezért időnként vagy bármilyen látást érintő változás esetén érdemes elmenni vele látásvizsgálatra – részletezte Szalay Szabolcs, a Rapidus Optika ügyvezetője.

Alkotónők magazin
Szalay Szabolcs

Szülőként tehát az egyik legfontosabb dolgunk, hogy gondoskodjunk a minden szempontból megfelelő szemüvegről. Ezzel emeljük a lehetőségét annak, hogy a csemeténk élvezni fogja a mindennapokat, emellett természetesen a fizikai, lelki egészségét és biztonságát is támogatjuk. A végére pedig egy fontos tanács: a gyerekek számára mindig érdemes tartalék szemüveget is készíttetni, hiszen bármikor elveszíthetik, vagy történhet vele valami. Szemüveg nélkül maradni viszont akár csak napokra is borzalmas és veszélyes lehet.

Rapidus Optikában biztos, hogy megtaláljuk a mai kor legmodernebb gyermek szemüvegét! Az ingyenes látásvizsgálat során felmérik a szem állapotát, és megállapítják, milyen dioptriára van szükség.