Király Nóra a Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) alapítója, Újbuda Alpolgármestere, ismét pulzusszámunk szaporítására pályázik. Az öt gyermekes családanya egy korábbi interjúban elmondta, hogy a társadalom jövőjét az egészségben látja. Meggyőződése: vitalitásunkat könnyebb megőrizni, mint a betegséget gyógyítani. Több mint 5 éve, rendszeresen szervez sportolással, egészséges életmóddal kapcsolatos családi napokat, futóversenyt vagy ingyenes szűrővizsgálatokat.

Jeg_be_1

„Sportoljunk télen is aktívan, és töltsünk a szabad levegőn minél több időt, mutassunk példát, és támogassuk szurkolásunkkal sportolóinkat a Téli Olimpián!” jelmondattal kampányt indított a téli sportok népszerűsítésére.

Az idén Pjongcsangban megrendezésre kerülő téli olimpiáig már csak napok vannak hátra. Sportolóink elutaztak, minden bizonnyal számítanak a szurkolásra. Éppen ezért a jelenlegi rendezvénynek két rész van.

A FICSAK oldalán értékes nyeremények találnak gazdára. Nincs más teendőnk, csak egy képet, vagy egy rövid videót küldeni a Facebook poszt alá arról, ahogy a család korcsolyázik, szánkózik, túrázik vagy akár hóembert épít. Mindezt spékeljük meg egy bíztató mondattal a téli ötkarikás játékokon résztvevő versenyzőknek, amit a FICSAK el is juttat hozzájuk! A pályázaton értékes nyeremények találnak majd gazdára, sportszer és utazási utalványok több mint 100.000 Ft értékben.

Jeg_be

Itt lehet pályázni–> http://bit.ly/szurkolj_sportolj_jegmajalis2018

A program záróeseménye idén Dunakeszin lesz. A Jégmajálison színes programokkal, sportbemutatókkal, sztárvendégekkel, versenyekkel, játékokkal, hóval, jéggel, ingyenes korcsolyázási lehetőséggel várnak mindenkit február 3-án 14 és 20 óra között. Az esemény fővédnöke Tuzson Bence, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. A rendezvény célja a téli sportok népszerűsítése. Ilyenkor hajlamosak vagyunk begubózni és a tévé előtt mulatni az időt. Pedig nem kellene, hiszen igenis ki lehet menni a szabadba és jókat korcsolyázni, síelni, kirándulni, de akár futni, focizni is.

Jeg_be_2

A Jégmajális részletes programja már adott:

Láthatjuk majd a kishokisok bemutatóját, ügyességi játékokban és versenyeken vehetünk részt, természetesen mindezt a jégen. Külön érdekesség, hogy feleleveníthetjük a fakutyázás hagyományát. Farsangi játék keretében jelmezes fotózkodásra kerül sor, végül pedig kicsiknek és nagyoknak szóló játékos vetélkedőkkel is várják a részvevőket. De lesz még olimpiai kvíz, tombolasorsolás Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány játékos sportolási lehetőségek, hóröplabda; korfball bemutató. Este hattól nyolcig Jégdiszkó DJ Radnaival, avagy Tánc a téren, tánc a jégen, valamint további meglepetések!

Az esemény házigazdája: Gyetván Csaba és Nagy Réka.

Hajrá Magyarok, hajrá TÉLI sportok!