Adózási ismeretekkel bővíti ingyenesen elérhető online tananyagait a Coca-Cola Magyarország #énjövőm oktatási platformja. Az adószakértők által összeállított oktatási modulok négy nagy témakörben segítik a felhasználókat: az adózási alapfogalmak mellett a magánszemélyek és vállalkozók adózásának főbb témakörei, valamint az online adózás is külön online tananyagot kaptak.

Az #énjövőm program hiánypótló oktatási moduljai – az adózási alapfogalmak, a magánszemélyek adózása, a vállalkozások adózása, valamint az online adózás törzsanyagai – végigvezetik a felhasználókat az adózás alapfogalmain, szemléletes példákkal illusztrálják a magánszemélyek és vállalkozók adózásának főbb szabályait, formáit, kitérnek a jelenleg elérhető adókedvezményekre, végül gyakorlati segítséget nyújtanak az online adózással kapcsolatban. A felhasználók az ingyenes regisztrációt követően megismerkedhetnek többek között az adókedvezmény és adómentesség, az adótárgy és az adóalap fogalmával, közérthető példák segítségével sajátíthatják el a munkabért terhelő közterhek és a személyi jövedelemadóban elérhető adóalap-kedvezmények kiszámítását, de elmélyedhetnek a vállalkozói személyi jövedelemadó mintaszámításában és megismerkedhetnek az átalányadózás feltételeivel is. Az adózási ismereteket körüljáró modulok és a szabályokat illusztráló példák naprakész segítséget nyújthatnak akár az adóbevallás elkészítéséhez vagy saját vállalkozás elindításához.

A Coca-Cola Magyarország #énjövőm oktatási platformján 2018 óta elsősorban önismerettel és készségfejlesztéssel kapcsolatos tananyagokkal találkozhattak a felhasználók. Mára azonban jócskán szélesedett a paletta: az önismerettel, időgazdálkodással, projektemedzsmenttel és üzleti tervezéssel foglalkozó tananyagok mellett már jogi és pénzügyi tananyagok is helyet kaptak az online modulok között; továbbá 2022-ben az élelmiszerpazarlás megelőzését segítő oktatási modul is bekerült az ingyenesen elérhető kínálatba. Az online platform célja, hogy a felhasználók minél szélesebb körét segítse hozzá olyan tudáshoz, mellyel sikeresen érvényesülhetnek a munka világában, legyen szó alkalmazotti státuszról vagy kisvállalkozásról. Ebbe a sorba illeszkedik a nemrég elérhetővé vált négy új adózási modul is, melyek különösen hasznos gyakorlati tudással látják el a felhasználókat. A platform sikerét mutatja, hogy a honlapon regisztrált felhasználók a mai napig ötezernél is több képzést végeztek el. A most publikált törzsanyagok összeállításában a B&T Tax Solutions Adótanácsadó Zrt. szakértői voltak az #énjövőm program partnerei.

Az oldal itt érhető el: www.enjovom.hu