Tavasszal felélénkül a természet, virágba borulnak a növények, kizöldülnek az erdők és a mezők. Ilyenkor jólesik egy kis lazítás, és ilyenkor gyakrabban előkerülnek a versek is az otthonunk csendjében. Az alábbi szerzemények olyan bizsergő érzést váltanak ki az emberből, amely igazán ritka manapság. A meglepetesvers.hu már évek óta csodás költeményekkel kápráztatja el a kultúrára, irodalomra éhes érdeklődőket.

„József Attila csodás verse végzett az élen a legnépszerűbb tavaszi versek listáján. A virtuális dobogó további fokára Kosztolányi Dezső és Babits Mihály egy-egy alkotása került.” – derült ki a meglepetesvers.hu által készített összeállításból.

A kikelet mindannyiunkból valamilyen újdonságot, lehetőséget, újrakezdést vált ki, különleges érzést élhetünk át ebben az évszakban. Az alábbi fantasztikus költemények pedig még inkább felerősíthetik ezt a varázslatos hangulatot.

Versek

Íme a Top 10 tavaszi vers:

  1. József Attila: Tavasz van! Gyönyörű!
  2. Kosztolányi Dezső: Ének a tavasz elé
  3. Babits Mihály: Tavaszi szél
  4. Ady Endre: Új tavasz ez
  5. Berzsenyi Dániel: Tavasz
  6. Csokonai Vitéz Mihály: A tavasz
  7. Petőfi Sándor: A tavaszhoz
  8. Szabó Lőrinc: Nyitnikék
  9. Móra Ferenc: Búcsúzik a rigó
  10. Ady Endre: Kacag a föld

meglepetesvers.hu 2014 óta létezik. Mára havonta több tízezer olvasóval rendelkező site célja a magyar versek bemutatása és megismertetése. Kattintson még több vers-élményért!