Éva (Balsai Móni) zseniális rendőr. Meglátja, amit más nem, megérzi, ami fölött minden kollégája elsiklik, ott is észreveszi a bűnt, ahol minden más zsaru legfeljebb balesetet sejt. Neki tűnik fel az is, hogy a Budapesten rövid időn belül elkövetett jó néhány öngyilkosság között összefüggés lehet. Ám Éva rég nem nyomoz. A magánnyal és a félelmeivel küzd, képtelen részt venni a fővárosi rendőrség munkájában, és kamaszodó, saját problémáival küszködő lányával sem találja meg a hangot.

A város választások előtt áll. Az utcákon eluralkodik a káosz. Vandálok, tüntetők, anarchisták teszik lehetetlenné a békés életet – az egyenruhások nem érnek rá egy kétséges, bizonyíthatatlan üggyel foglalkozni. Csakhogy felkerül a központba egy új tiszt. Péter (Schmied Zoltán) más, mint a többiek, felfedezi kolléganője különleges tehetségét… és meglátja benne a nőt is. Együtt erednek a mindeddig felderítetlen esetek nyomába: egyre jobban belekeverednek egy szövevényes, félelmetes bűncselekmény-sorozatba, amelynek gyökerei messzire vezetnek.

A Liza, a rókatündér író-rendezője (Ujj Mészáros Károly) és főszereplője (Balsai Móni) új, közös filmje, különleges látványvilágú, erős hangulatú, hátborzongató thriller, a műfaj kivételes és emlékezetes darabja. A filmben nagyszerű színészek szerepelnek, köztük Molnár Áron, Kulka János, Básti Juli, Szirtes Ági, Fekete Ernő, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán, Olasz Renátó és Szabó Győző.

Szereplők:

Balsai Móni, Schmied Zoltán, Bede Fazekas Szabolcs,

 Molnár Áron, Kulka János, Básti Juli, Hámori Ildikó, Szirtes Ági, Fekete Ernő,

Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán, Olasz Renátó, Szabó Győző

Írta: Hegedűs Bálint és Ujj Mészáros Károly – Operatőr: Szecsanov Martin

Producer: Muhi András, Ferenczy Gábor

Rendezte: Ujj Mészáros Károly

 

Mozibemutató: 2018. november 1.

Színes magyar thriller

Gyártó: Focusfox Stúdió

Játékidő: 114 perc

Forgalmazó: InterCom

Korhatár: 16E

Facebook:

https://www.facebook.com/XARendszerbolTorolve/

Előzetes:

http://bit.ly/X_ARendszerbolTorolve_tsr_16E