Idén már tizedszer vehettünk részt a Lajosmizse Szamócás Vásári Forgatagon május 18-án. Ezúttal is kitett magáért a Művelődési Ház és Könyvtár, hiszen jobbnál jobb programok várták a nagyérdeműt.

Az esemény megnyitásaként Basky András Polgármester úr és Dudás Klára könyvtár igazgató köszöntötte a megjelenteket. Ez után Szerző Zsuzsa elénekelte a „Boldogasszony anyánk” című dalt, majd A Mizsei Vadrózsák következtek, fergeteges – falusi lakodalmat bemutató néptáncukkal. Őket követte a Katica Csoport mondókás műsora. A Meserét Óvoda kis tagjaitól szép és színvonalas műsort láthattunk. Utánuk a Rózsa Sándor Citerazenekar és Őszirózsa Népdalkör lépett színpadra – a tőlük megszokott szép, lélekemelő előadással.

Természetesen nem véletlen, hogy népdal, néptánc, népzene követte egymást, hiszen a rendezvény nem titkolt célja a népi hagyományok ápolása – és természetesen tiszteletadás a szamóca termelőinek. Nem csak a műsorok tanúskodtak a hagyományőrzésről, hanem a forgatag árusai is, hiszen sok-sok kézműves terméket láthattunk. Többek között csipkéket, bőröket, ékszereket, csuprokat vásárolhattunk.

Nem sokkal később a szamócalekvár főző verseny eredményét hirdették ki. Az idei verseny idei, harmadik helyezettje Sápi Zsomborné lett, az ezüstérmet és a közönségdíjat egyaránt Maczkó Andrea nyerte, a lekvárkirály címet pedig ez alkalommal Forgó Zsoltnak ítélte a szakértő zsűri, Gyulai Zita, helyi őstermelő és Kiss Zoltán, Venesz-díjas mestercukrász, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Szövetségének alelnöke.

Délután még láthattuk a Fabók Mancsi Bábszínházát, a Jászság Népi Együttes Ifjúsági csoportját, a Jártató Táncegyüttest és a Garagulya Gólyalábas Komédiásokat. A műsor a Holdviola együttes szép, látványos koncertjével ért véget.

Aki ott volt, egy kellemes, tartalmas napot tudhat maga mögött, aki nem volt, jövőre ne maradjon le!