A nyári strandolás idén nem csak a kellemes semmittevést jelenti, hanem a felszabadult mozgást is az egész család számára. Czanik Balázs, a Capoeira aerobik megalkotója ugyanis az elmúlt két évhez hasonlóan minden hétvégén vidéki strandokra látogat, és megannyi mozgásformával, valamint családi programokkal várja az érdeklődőket.

Czanik Balázs mintegy 20 éve missziójának tekinti, hogy minél több emberrel szerettesse meg a mozgást. Egészséges életmód roadshow-jával ezért célozza meg a fürdőhelyeket, hiszen ott minden korosztály képviselteti magát.

Czanik Balázs capoeira

„Azt gondolom, hogy a mozgás és az egészséges étkezés minden korosztályban kiemelkedően fontos. Úgy állítottam össze a roadshow programját, hogy a legkisebbektől az idősekig mindenki ki tudjon próbálni különböző mozgásformákat. Még a rekkenő hőség sem lehet akadály, hiszen a legtöbb aktivitást a vízben is lehet végezni” – mondja a fitness edző.

A mozgás mellett a kicsiket szeretnék megtanítani az egészséges életmód legfontosabb alappilléreire – például, hogy mennyire fontos a gyümölcs és zöldségfogyasztás, a megfelelő folyadékmennyiség bevitele, a változatos táplálkozás – és ezt játékosan sajátíthatják el. Próbatételeken vehetnek részt, amit ha sikeresen teljesítenek, pontokat kapnak, és ha megfelelő mennyiségű pontot gyűjtöttek, akkor értékes ajándékokat nyerhetnek.

„Az egészséges életmódra nevelés gyerekkorban kezdődik, ezért tartom fontosnak, hogy a legkisebbeket is bevonjuk a programjainkba. Ha már kicsi koruktól sokat mozognak és tudatosan táplálkoznak, akkor egészségesebb felnőttekké válnak.

Pölöskei strand roadshow

Az érdeklődők nem csak a mozgással, hanem az egészséges étkezéssel, bio készítményekkel, szabadtéri edzési lehetőségekkel is megismerkedhetnek a 20 állomásos roadshow-n, azaz valódi egészségfesztiválon találják majd magukat, ahol a szórakozás sem marad el.

Pölöskei Strand Roadshow Czanik Balázzsal – állomások

július 12. péntek               Cserkeszőlő

július 13. szombat            Cegléd

július 14. vasárnap           Tiszakécske

július 20. szombat            Cserkeszőlő

július 21. vasárnap           Zsórifürdő

július 26. péntek               Hajdúszoboszló

július 27. szombat            Gyula

július 28. vasárnap           Gyopáros

augusztus 3. szombat     Balatonkenese

augusztus 4. vasárnap    Balatonfűzfő – Föveny Strand

augusztus 9. péntek        Siófok

augusztus 10. szombat   Zamárdi – Szabadstrand

augusztus 11. vasárnap  Balatonföldvár – Keleti strand

augusztus 16. péntek      Balatonlelle – Napfény fürdő

augusztus 17. szombat   Zalakaros Gránit Gyógy, Élmény és Strandfürdő

augusztus 18. vasárnap  Kehidakustány

augusztus 24. szombat   Balatonfüred – Kisfaludy Strand

augusztus 25. vasárnap  Balatonalmádi