„Árbevétel növekedés, kapcsolati tőke, személyre szabott támogatás”, stb. Ilyen és ehhez hasonló előnyökhöz jut az, aki tagja egy olyan csoportnak, mint a BNI (Business Network International)

A dolog úgy kezdődött, hogy on-line magazinunkhoz marketing tanácsokra volt szükségünk. A sors össze is hozott bennünket egy szakemberrel (Talabos Viktóriával), akinek az egyik tanácsa úgy szólt, hogy vegyünk részt egy üzleti reggelin a BNI szervezésében. Eddigre már a Facebookon is láttam néhány posztot róluk és felkeltette az érdeklődésemet a tevékenységük. A kecskeméti „6201 Ezerjó” csoport felkeresése volt a legkézenfekvőbb, hiszen karnyújtásnyi távolságra tevékenykednek Lajosmizsétől. Viki segített a meghívó kérésben is, és mire én egyáltalán bemutatkozhattam volna az egyik mentornak (Nádasdi János), addigra az ő levele már meg is érkezett hozzám. Mondhatom, teljesen meghatódtam. Alapból én is nagyon szeretem a gyorsaságot és hatékonyságot, de Jánost nem tudtam megelőzni.

BNI_BE_XY

Húsvét utáni keddre (vagyis tegnapra) időzítettük a találkozót, amit végül az utolsó percben sikerült fixálnunk. Mivel alapvetően kicsit félős típusnak tartom magam, bátorításul el szerettem volna vinni magammal a főszerkesztőt, Orbán Erikát is. Így aztán kettecskén érkeztünk meg a reggelire. Nem árulok el titkot, hogy tartottunk a helyzettől, egyikünk sem beszélt még 20 főnél nagyobb társaság előtt. Lámpalázunk egy része rögtön el is szállt a kedves fogadtatástól, hiszen úgy vártak bennünket, mint régi barátokat (ez igaz a tagokra, a mentorunkra, de a területi igazgatóra is). A tényleges találkozó előtt a regisztráció, a kávé, a kötetlen beszélgetések tovább oldották a feszültséget.

Aztán beültünk a helyünkre, körbeadtuk a névjegyeinket, és természetesen mi is kaptunk a többiektől. Aztán figyelmünk az állandó tagokra irányult. Kapkodtam a fejem a bemutatkozásoknál, mert mindenkire csak 35 másodperc jutott. Megijedni sem volt időm, mert hamar ránk került a sor, úgyhogy a mondandónk egyik részét Erika, a másikat pedig én próbáltam ismertetni az összegyűltekkel – több-kevesebb sikerrel. Elhangzottak még ajánlások, ajánlat kérések, átadásra kerültek u.n. „köszönő kártyák”. A hivatalos rész után nagyon finom reggelit ettünk és most már „célirányos” (ha szabad ezt a szót használnom) beszélgetéseket folytattunk. Ugyanis a bemutatkozásokból kiderült, hogy milyen profilú cégvezetők közé kerültünk és kinek a segítségét szeretnénk kérni a további fejlődésünkhöz. Minden gond nélkül oda is mehettünk (még így vendégként is) az illetőhöz és válthattunk vele néhány szót arról, hogy mi mit is csinálunk, és miben szeretnénk a segítségét kérni.

PR_Átlátszó

Még több hír ITT!

Azért volt ez nekem hihetetlen élmény, mert így, hogy mi még nem is vagyunk tagok, bizalommal, segítőkészen fordultak felénk és úgy érzem, mindent meg is tettek/tesznek azért, hogy egyengessék az utunkat. Ráadásul hihetetlenül jó hangulatban telt a délelőtt, ami – csak, hogy stílusos maradjak a reggelihez – hab volt a tortán.

Akit érdekel a csoport, és szeretne vendégnek jelentkezni: http://bni-medialis.hu/6201

Köszönjük a kellemes délelőttöt!

Kövess bennünket a FACEBOOKON is!