Záróhangversenyéhez érkezett az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc-sorozata. A nívós koncertek sorát ezúttal egy olyan vendégszólistával zárja a fehérvári zenekar, akinek virtuóz játéka, magas szintű zongoratechnikája mély zeneiséggel párosul, és különleges képessége van arra, hogy játékával megszólítsa a közönséget – ezt bizonyítja majd Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész Rahmanyinov c-moll zongoraversenyében. A karmesteri pálca pedig Dobszay Péter Junior Prima-díjas karmester kezében lesz, aki a zenekarral együtt Rahmanyinov mellett Beethoven 5. “Sors” szimfóniáját adja elő.

A művészek és a teljes zenekar már önmagában garancia arra, hogy felejthetetlen estében lesz része a koncert közönségének. Ha azonban hozzájuk még társként szegődik a zeneirodalom két meghatározó klasszikusa, az élmény felbecsülhetetlen. Rahmanyinov 2. c-moll zongoraversenye áradó dallamaival és csillogóan virtuóz magánszólamával a zongorairodalom egyik legtöbbet játszott versenyműve, Beethoven 5. c-moll „Sors” szimfóniája pedig méltán tartozik az európai zenetörténet legfontosabb és legismertebb alkotásai közé.

Április 15-én este 7 órakor mindenkit szeretettel vár az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Balázs Jánossal, Dobszay Péterrel, Rahmanyinovval és Beethovennel.