Nem túlzás kijelenteni, hogy teljesen megváltozott az életünk. A tavasz első heteit általában pont, hogy a szabadban töltenénk, ehelyett most otthonról dolgozunk, a gyerekek sem járnak be az iskolába, és a szükséges minimumnál többet nem hagyjuk el a lakást. Most mindenki közös érdeke, hogy otthon maradjunk, na de hogy csináljuk ezt jól? Például nem is gondolnánk, mennyire fontos a megfelelő ruhák megtalálása ebben az időszakban…

Koronavírus

Nem mindenkinek természetes és könnyű a home office-ra, gyerekei otthoni tanítására való átállás. Sokakat lelkileg is megvisel az új helyzethez való alkalmazkodás és persze a bizonytalanság sincs jó hatással ránk. Összegyűjtöttük azt a 4 legfontosabb tippet, amivel ki tudod hozni a legjobbat a home office-ból, és produktív tudsz maradni az otthonmaradás idején is.

Koronavírus

Alakíts ki otthon egy olyan munkakörnyezetet, ami neked komfortos!

Legyen meg az íróasztalod, széked, és az a kis terület, amit kifejezetten munkavégzés céljára rendezel be, valamint ne feledkezz meg a megfelelő megvilágításról sem. Az a legjobb, ha a home office környezeted minél jobban hasonlít a munkahelyeden levő munkakörnyezetedhez. Kényelmesnek hangzik, de nem jó ötlet ágyból, pizsamában dolgozni, az öledbe vett laptoppal. Annál hatékonyabb lesz a munkád, minél jobban emlékeztet az eredeti állapotra, és az agyadra is frissítően hat. Készíts be mindent, amire szükséged lehet: határidőnapló, jegyzetek, íróeszközök, telefon legyen a kezed ügyében.

Koronavírus

Tarts rendet magad körül!

Elhanyagolhatónak tűnik, de hidd el, nem az. Nem kell SOS makulátlan rendet vágni az egész lakásban, de azon a kis területen, ahol az otthoni munkavégzésed zajlik, legyen rend, és legyen minden átlátható. Ne halmozójának az asztalodon kávésbögrék, szalvéták, narancshéjak, szendvicsmaradékok, miegymás. Meg fogod látni, hogy rendezett környezetben a gondolatokat is könnyebb rendezni.

Koronavírus

Öltözz fel!

Nem arról van szó, hogy úgy öltözz otthonra is, minta munkába mennél, senki nem akar otthon kényelmetlen farmerben, zakóban vagy ceruzaszoknyában lenni, és cipőt is butaság lenne húzni. De legyen pár olyan home office szetted, ami kényelmes, jól érzed magad benne egész nap, és lehetőleg ne a pizsamád legyen az. A kedvenc pulcsid egy laza nadrággal pont jó lesz, és lehetőség szerint válassz vidám színeket, amik feldobnak!

Koronavírus

Alakíts ki egy rutint!

Sokat segít, ha kitalálsz olyan programpontokat, amiket minden nap betartasz munka előtt és közben. Legyen meg a munkaidő eleje és vége, és időnként tarts szüneteket. Mindig úgy ülj le dolgozni, hogy addigra már megreggeliztél, fogat mostál, és megcsináltad a szokásos reggeli rutinodnak azokat a pontjait, amik most is fontosak. Most a sminkelést természetesen jobb elhagyni, legalább fellélegzik a bőröd, de beiktathatsz helyette egy gyors reggeli tornát vagy meditációt.