Olaszul és latin táncot is tanul Borbély Alexandra, aki mindent megtesz azért, hogy ikrei harmonikus és boldog családi körben nevelkedhessenek. A színésznő elárulta, mi az a két alapdolog, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy ne essen szét az ember, és két kisgyerek mellett hogyan tud saját magára is megfelelő mennyiségű időt fordítani.

Mindennapos a szorongás, a jelen és a jövő miatti aggodalom a kiégés társadalmában, ahol csak úgy ömlik ránk a kéretlen, szerkesztetlen, átgondolatlan információtenger. Az őszi-téli GLAMOUR BOOK bookazine alaposan körbejárja a mentális jóllét és egészség témakörét, és segít olvasóinak, hogy elégedettebbé és tudatosabbá váljanak. A címlapinterjúban Borbély Alexandra mesél Szily Nóra pszichológus, újságírónak arról, hogy ő mit tesz a harmonikus mindennapokért és saját belső egyensúlyáért.

„Reggeli szeánszunk, hogy magunk közé tesszük az ágyba az ikreket, akik mindig mosolyogva ébrednek, és ez olyan jó” – árulja el Borbély Alexandra a GLAMOUR BOOK címlapinterjújában, és hozzáteszi, hogy férjével, Nagy Ervinnel együtt gügyögnek, puszilgatják őket, és ez biztosítja, hogy jókedvük legyen. „De én boldog tudok lenni attól is, ha ízlik a családomnak a tökfőzelék, amit főztem. Az apró örömök is elegek. Persze közben én is küzdök a különböző feladatokkal, női szerepekkel, állandóan sakkozom, és közben beszélgetek magammal. Szükségem van erre, gyakran kihangosítom, és Ervint is megkérdezem, aki támogat mindenben – abban is, hogy időnként kikapcsoljak, kikapcsolódjak.”

 A színésznő szerint két alapdolog kell, hogy ne essen szét az ember: az, hogy nagyon szeresse a gyerekeit, és rendben legyen a párkapcsolata. „Nekem az egyik legfontosabb, hogy Ervin olyan erő mellettem, aki nem azért szeret, mert épp jó formában van a testem, vagy sikeres volt egy forgatás, hanem en bloc fogad el – mindenféle hullámzásommal együtt. Még soha nem mondta, hogy na, mucikám, kapd egy kicsit össze magad! Épp elég, hogy magamat ostorozom, például a testem megváltozása miatt a szülés után. Ő nem sürget semmiben” – sőt, férje abban is segített, hogy az olasztanulást se kelljen abbahagynia. „Szándékosan korán reggelre teszem az online órákat, mert olyankor még Ervinnel alszanak a kicsik, de volt, hogy Franciska ült az ölemben, végig ott volt csöndben, gyűrögette a lapokat az olaszfüzetemben. Annyira csodás volt!”

Alexandra a mozgásra is kellő figyelmet fordít, elkezdett latin táncot tanulni, hetente egyszer-kétszer egy tanárral gyakorol. „A tánc az, amiben a legszabadabbnak érzem magam. Egyébként minden másban óvatos vagyok, és figyelek a kontrollra, de ott el tudom engedni. Ervin számára ugyanez a tenisz. És fontos, hogy ezeket nem együtt csináljuk. Kell, hogy legyenek külön kis világaink, amikből aztán öröm megérkezni egymáshoz. A munkát is különválasztjuk, mert nagyon számít a másik kritikája, ami viszont rosszul hat mindkettőnk teljesítményére. Úgyhogy ezt is igyekszünk kizárni. Jobb így mindkettőnknek.”

A GLAMOUR BOOK aktuális lapszámához kapcsolódva a Babel Budapestben egy könnyű reggelire gyűlt össze Borbély Alexandra mellett többek között Gryllus Dorka, Eke Angéla, Király Linda, Pálmai Anna, Molnár Nini és Gubik Petra is, hogy a mentális jóllétről beszélgessenek.