Barnabás Varga első, a Kalliope Kiadónál megjelent novelláskötetében 17 utazásra csábítja az olvasót. Megrendítő tánc Írországban, hajsza Egyiptomban, törülközőcsata Dominikán, a titokzatos egydollárosok rejtélye, egy kémikus ördögi bosszúja, valóságshow a kulisszák mögött és az utolsó dalok ereje egy komponista tolmácsolásában. A szerelem, az online randizás, a spiritualitás, a társadalmi különbségek, a művészetek mind-mind a szerző ihletforrásául szolgáltak, egyedivé a rá jellemző csavaros történetalkotás teszi a kötetet. Minden történet külön álló sztori, mégis összeköti őket a humor és a váratlan fordulatok.

Barnabás Varga

„Megannyi történet. Önállóak, más térből és más időből valók. Mégis összerendeződnek, összeállnak egyetlen kötetté, hogy szórakoztassanak, elgondolkodtassanak. Mert a történetek már csak ilyenek: kikívánkoznak az alkotóból, betűvé vágynak lenni, alakot és olvasói befogadást követelnek. 

Barnabás Varga első kötetét is efféle törtető novellák adják. A szerző szabadon kalandozik egyik földrészről a másikra, és egyik korból a másikba. Mindeközben a zsánereket sem kíméli, és hol egy romantikus jelenetben, hol egy bűntény kellős közepén találjuk magunkat.

Jó néhány karakter színpadra vonul, és mind nyomot hagy az olvasóban. Apró emlékeket, melyekhez vissza-visszatérhetünk, s újból megszemlélhetjük őket. Mint az egydollárosokat a falon.”  Zsiga Henrik Író

Kedves olvasó, ha tetszett ITT rendelhet a kötetből!