A FICSAK minden évben különös figyelmet fordít az ünnepekre, a hagyományok őrzésére és a családi értékek hangsúlyozására. A Házasság hete mellett fiatal családokkal foglalkozó és őket segítő egyesületünk, a Jegyescsomag második születésnapját is ünnepli. Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt két évben megkeresésünkre több budapesti és vidéki Önkormányzat (V., VI., VIII., IX., XXI., Törökbálint és Eger is) mondott igent a projektben való részvételre, amely egyre szélesebb körben elérhető a fiatal párok számára.  A tapasztalatok azt mutatják, hogy a megajándékozottak kivétel nélkül örülnek a figyelmes ajándéknak, hisz a csomag, szép és hasznos tartalmával a házasságkötésre készülő fiatal párok segítését, örömszerzését szolgálja.

„Nagy vágyam, hogy országunkban, az Önkormányzatok közbenjárásával az idei évben még több házasságra lépő jegyespár kaphassa meg a kifejezetten számukra összeállított ajándékcsomagot. A projekt célja nem csupán az örömszerzés, hanem egy fontos társadalmi célkitűzés is, hogy szolgálja a fenntartható házasság támogatását.” A doboz – melynek tartalma folyamatosan bővül – „lelke” a Baktay házaspár által írt „Jövőnk könyve”. Valamint van benne egy csodaszép gyűrűtartó párna, egy köszöntő a FICSAK és az Önkormányzat részéről, valamint egy Esküvői munkafüzet, amely praktikus tanácsokkal látja el a párt az esküvő szervezése kapcsán.

„Azóta dolgozunk ezen a terméken amióta megalakult az egyesületünk, melynek fő célja az, hogy megerősítsük a házasság intézményét, amely az egyesületünk lényeges célkitűzése is. Fontos, hogy a családot egyben tartsuk, rávegyük a fiatal párokat, hogy minél többen és minél fiatalabban merjenek megházasodni, gyermeket vállalni. Hisszük, hogy a családalapítás után nem áll meg az élet, hanem akkor teljesedik ki igazán. Próbáltunk olyan termékeket beletenni a Jegyescsomagba, amelyek segítenek egy életen át megőrizni a boldog kapcsolatot.”


A Jegyescsomag egyik lelkes támogatója a népszerű énekes, Tabáni István, aki a kezdetek óta hangsúlyozza, milyen hasznos dolognak tartja, hogy a párok egy ilyen értékes ajándékkal indulnak el közös életük útján. „Hogy mi a sírig tartó szerelem titka? Szerintem annyi a trükk, hogy őszintén, szívből kell jönniük az érzéseknek, és akkor minden megy magától!” – árulta el Tabáni István.


Király Nóra,

a FICSAK alapítója