Kuknyó Brigitta a HappyFit Spinning & Aerobic Terem megálmodója és létrehozója az életét tette fel arra, hogy megszerettesse a mozgást az emberekkel. Brigi azt mondja: „A sportmozgások mellett a kikapcsolódás, a happy/boldog társaság és hangulat önfeledt pillanatokat varázsol a terembe.” Ezeket az érzéseket Mi is átélhetjük, ha ellátogatunk hozzá, és levetkőzzük a korlátainkat, ugyanis Briginél – ahogy Ő fogalmaz: “minden fejben dől el “! És most a tavalyi nagy sikerű rendezvény után, a HappyFit Spinning & Aerobic Terem idén is megrendezi a FITT DAY Fitnesznapot! Brigit kérdezzük a rendezvényről, önmagáról és a sport szeretetéről.

Kezdjük ez utóbbival. Honnan a sport szeretete?

Most biztos sokakat meglepek a válaszommal, de nálam a sport szeretete elég későn kezdődött. A mi családunkban nem volt nagy hagyománya a sportnak. Szinte nem is emlékszem a környezetemben olyanra, aki rendszeresen sportolt volna. Az iskolai testnevelés órák sem szeretették meg velem a testmozgást. Már majdnem 20 éves voltam, amikor foglalkozni kezdtem az egészségemmel, és elkezdtem ismerkedni a különböző testmozgásokkal. 2 év alatt szinte megszállott lettem Elmondhatom, hogy innen indult az én sport szeretetem! Pár hónap alatt kiderült számomra, hogy ez az én életutam, ezzel szeretnék foglalkozni. Egészségügyi végzettségem szinte rögtön előnyt jelentett abban, hogy elkezdjem magam ebbe az irányba képezni. Jöttek sorba az iskolák, képzések, tanfolyamok, amiknek a mai napig nincsen vége, hiszen folyamatosan képzem magam. 13 éve ez a munkám, a hivatásom, az életem.

Happy_2

Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy egy kis színt és változatosságot hoztál a városunk életében, ahol addig, jobbára csak a fiúknak volt szervezett edzési lehetősége. Mi változott az első megtartott óra óta?

Mi változott? Minden! Hiszen az egész élet folyton változik! Nagyon sokan vannak, akik nyitás óta (2012.október 8) járnak rendszeresen. Sokan csatlakoztak a csapathoz az évek alatt, voltak, akik lemorzsolódtak, vannak, akik folyton újrakezdik kisebb-nagyobb kihagyásokkal és mindig vannak új vendégek, akik most barátkoznak a teremmel, velem vagy éppen a mozgással. Budapesten nőttem fel és ott is éltem 30 éves koromig, számomra nagyon nehéz volt megszokni, hogy ez egy kisváros ahol mindenki mindenkit ismer, tudnak egymásról mindent az itt élők. Könnyen barátkozó ember vagyok, tehát a beilleszkedés nem volt nehéz számomra, de sok idő kellett, míg valójában elkezdtem megismerni a tabi és környékbeli lakosokat. Lassan megszoktam, hogy sok mindenről beszélnek az emberek és nem mindig feltétlenül pozitív előjellel, a teremről is nagyon sokaknak egészen más kép van a fejében, mint ami a valóság. Én viszont egy nagyon erős és kitartó ember vagyok, akit ezek a dolgok nem állítanak meg. Teszem a dolgom, segítek másoknak, hogy egy jobb minőségű életet tudjanak kialakítani maguknak. Szerencsés vagyok, mert sokan bíznak bennem és támogatnak a munkámban és a magánéletemben is.

Keret

Nézzük a FITT DAY rendezvényt, ez már a második alkalom. Miért érezted szükségét egy ilyen napnak? Milyen volt az első? Mire számítasz most?

Szerettem volna, hogy legyen, egy rendezvény, ahol kipróbálhatják magukat az emberek fizikailag, illetve szerettem volna, hogy megismerjenek új mozgásformákat is. Az első alkalommal a Zichy Mihály Művelődési Központ adott otthont a rendezvénynek. Szuper volt a hangulat, szerintem sokan is voltunk a rendezvény méretéhez képest. Az idei rendezvényt, egy picit nagyobbra álmodtam/álmodtuk meg, így lett új helyszín. (Azért beszélek többes számban, mert szerencsére jó pár segítőm akad, aki például a FITT DAY kapcsán patronál engem és a rendezvényt egyaránt.) Ami még más lesz a tavalyihoz képest, az a sok-sok kiállító, akik mellénk álltak és támogatnak minket, hogy még jobb, illetve színesebb rendezvényt tudjunk összeállítani. Továbbá szeretnénk az idei FITT DAY rendezvényt kiterjeszteni mind korban, mind nemi hovatartozás területén. Idén úgy álmodtuk meg a programot, hogy a hölgyek mellett a férfiak, illetve a családok, gyerekek is megtalálják a számításaikat ezen a rendezvényen. A hölgyeknek szinte az egész napi programot tudnám ajánlani, a férfiaknak főként a H.I.I.T. Edzést, illetve a Spinning órát, a családoknak, gyerekeknek pedig a Családi sorversenyt és kölyökatlétikát. Szóval összességében egy nagy részvételi létszámú komplex napra számítok, tele jókedvvel, mosolygós hangulattal és sok-sok izzadtsággal!

Happy_3

Milyen programok lesznek, és hol lehet megtalálni őket?

Ahogy az előző kérdésnél is említettem, az első számú szempont idén az volt, hogy ne csak a hölgyeknek legyen vonzó a FITT DAY. Tehát a programot vegyesre kellett megálmodni. Ezek mellett szerettük volna, ha zömében olyan óratípusokat, és oktatókat sorakoztatunk fel, amelyek/akik elérhető közelségben vannak. Mindezen kritériumok után született meg a teljes program. 9 órakor kezdünk egy Napindító Jógával, amelyet Borostyán Judit fog tartani, majd 10 órakor folytatjuk a programot Alakformáló Step órával, amelyet Nagyné Varga Annamária vezényel, 11 órától H.I.I.T. Edzés fogja borzolni a kedélyeket jómagam (Kuknyó Brigitta) prezentálásában, a déli ebéd helyett 12 órakor Spinning óra következik egy nagyszerű Spinning oktatóval Zala Miklóssal, és a nap zárásaként Családi sorverseny és kölyökatlétika programot tartunk, amelyre a belépés ingyenes. A mozgásprogramok mellett, egész nap elérhetőek lesznek a kiállítóink, akik szintén az egészség jegyében hoznak különböző szolgáltatásokat, ételeket, italokat, termékeket. Természetesen – ahogy látszik is – elég komplex a program, így mindenkinek javaslom, hogy keresse fel weboldalunkat (www.happy-fit.hu/fitt-day), ahol részletesen írunk az egyes mozgásprogramokról, és a részletesebb információkról.

Egészség

Még több cikk az egészségről ITT!

Köszönöm a beszélgetést.

Kövess bennünket a FACEBOKON is!