A Fiatal Családosok Klubja alapítása óta a szívén viseli a magyar családok boldogulásának, gyarapodásának ügyét. Ezzel kapcsolatban őszintén üdvözli, hogy Magyarország Kormánya a családok jövőjére vonatkozó intézkedéseit a legfontosabbak között tartja számon, és az ehhez kapcsolódó kérdéseit a nemzeti konzultáció szintjére emelte. Az országos jelentőségű visszaigazolás megerősíti, hogy a magyar társadalom számára kiemelt fontosságú a családok támogatásának ügye.

– Közösen gondolkodunk, dolgozunk azért, hogy minél könnyebb és boldogabb lehessen a családok élete hazánkban. A nemzeti konzultáció sikere nyomán úgy érzem, ez a téma egyre fontosabb. Örülök, hogy idén nagyon sokan hozzátették gondolataikat, ötleteiket és elmondták véleményüket – mondta el Király Nóra, a FICSAK alapítója.

Minden idők harmadik legsikeresebb konzultációja

A családok védelméről szóló konzultációt csaknem 1,4 millióan töltötték ki, amely megmutatja, hogy nemzeti konszenzus van a családokat segítő és a családok védelmét szolgáló lépések vonatkozásában. A kapott válaszok eredményéből kiderült, hogy a társadalom számít arra, hogy a kormányzat a jövőben is támogatja a családokat, és az elkövetkező intézkedések középpontjában továbbra is a családoknak kell lenniük. A magyar emberek a jövőt a magyar családok támogatásában, a magyar gyerekek születésében látják.

A FICSAK küldetéseivel és céljaival továbbra is ezt az irányt képviseli, egyre több kezdeményezés, projekt és esemény mentén. Az idei évben különös figyelmet fordítanak majd az édesanyák munkaerő piaci helyzetére. Azon dolgoznak, hogy segítsenek számukra a családban és a munka világában is harmóniát találni. Egyre több szó esik majd az atipikus foglalkoztatási lehetőségekről, az édesanyák munkavállalásának nehézségeiről. Az atipikus, azaz nem hagyományos foglalkoztatási formák szélesebb körben való elterjesztése tekintetében még van bőven teendő.

Gyermekvédelem

A gyermekvédelem témakörével is kiemelten kívánnak foglalkozni. Az ív kérdései közül a legnagyobb arányú egyetértés a gyermekek szellemi, lelki és fizikai fejlődésének védelmével kapcsolatosan érkezett, amelyet 99,38 százalék, azaz 1 360 435 válaszadó helyeselt. Ebből is következik, hogy Magyarországnak kiemelten védenie kell a gyermekek fejlődésének a folyamatát.

–  Ötgyermekes szülőként magam is tudom, milyen fontos, ha egy édesanya érezheti, elismerik felelősségvállalását, követendőnek tekintik példamutatását, amelyet nemcsak maga, hanem családja, környezete és az egész társadalom irányába tanúsít. Örömmel fogadta szervezetünk a hírt, miszerint Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter felkérést kapott, hogy egy koncepciót dolgozzanak ki a gyermekvédelem legfontosabb kihívásaira és a rájuk adható kormányzati válaszokra. A készülő családvédelmi akciótervben az első helyen a fiatal családosok támogatása szerepel. Mindezt mi, fiatal családos szervezet, kiemelt jelentőségűnek tekintjük – mondta el Király Nóra.