A Fiatal Családosok Klubja őszinte örömmel fogadta, hogy Orbán Viktor, Magyarország Miniszterelnöke idei évértékelő beszédében – amely az elmúlt évek sorában már a huszonegyedik volt – családvédelmi akciótervet jelentett be, és ezzel is kinyilvánította, a Kormány továbbra is aktívan cselekszik a magyar családok érdekében.

A Miniszterelnök Úr által bejelentett hétpontos akcióterv értelmében bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását: minden 40 év alatti hölgy, aki az első házasságát köti, számára 10 millió forint értékű kedvezményes kölcsön felvételének a lehetősége nyílik meg. Bővül a családi otthonteremtési kedvezmény, amelyet két vagy több gyermek esetén használt lakások vásárlására is lehet a jövőben fordítani, és a második gyermek születésénél 1 millió forintot átvállal az állam a nagycsaládosok jelzáloghiteléből. Azok a hölgyek, akik legalább négy gyermeket szültek és neveltek, az életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól. A Kormány döntése értelmében elindul Magyarországon a nagycsaládosok autóvásárlási programja. Ennek értelmében legalább három gyermek esetében egy család a legalább hétszemélyes új autó vásárlásához 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásra tarthat igényt. Jelentősen bővül az óvodai férőhelyek száma: a kormány döntése alapján 21 ezer új férőhelyet hoznak létre 3 év alatt.

Bevezetik továbbá a nagyszülői gyedet. A nagyszülők – akik maguk is szerepet tudnak és kívánnak vállalni az unokájuk nevelésében – maradhatnak gyeden a szülők helyett. A Fiatal Családosok Klubja egyetért a Kormány álláspontjával, miszerint az Európában jellemző demográfiai folyamatokra a megoldás a családok támogatása.

A Fiatal Családosok Klubja is a legnagyobb örömmel osztja a Miniszterelnök Úr álláspontját, miszerint a családpolitikai intézkedések élvezik a magyar társadalom legmélyebb támogatását. Ezt minden idők harmadik legsikeresebb nemzeti konzultációja is igazolja, amelyhez csaknem 1 millió 350 ezer ember csatlakozott, és amelyen a válaszadók döntő többségének a véleménye megerősítette a Kormány álláspontját a családpolitikai intézkedések folytatásának a szükségességéről.