Hogyan hat a manipuláció egy gyermekre? Milyen mértékben befolyásolja a környezetünk, hogy mivé válunk? Mi zajlik egy pszichopata fejében, és hogyan törik meg az elme?

Ezekre a kérdésekre kapunk választ Ludányi Bettina az Álomgyár Kiadó gondozásában megjelent regényében. A Meghasadt valóság a pszichológia és a szenvedély világába kalauzolja el az olvasókat – egyszerre romantikus és megbotránkoztató. A történet főszereplője, Sophie, a manipuláció, a freudi elfojtás és a pszichopatalét kérdéseire próbálja megtalálni a választ.

„A Meghasadt valóság megdöbbenti az olvasót; nemcsak maga a történet, hanem a befejezés is. Nem egy szokványos pszichológiai thriller, hiszen a végére érve mindenki rájön, hogy az orránál fogva volt vezetve. Mert minden egy hazugság része. Egy meghasadt valóság…” – mondja a szerző.

„Számos pszichológiai regényt olvastam már, és többször is találkoztam a pszichopata kifejezéssel. Ám mindig maradt bennem hiányérzet. Sosem fejtették ki, miért teszik azt, amit. Engem elsősorban az okok érdekeltek: hogyan lesz valakiből gyilkos? Mi történik az agyban, a testben és a lélekben?”

Persze a Meghasadt valóság azon túl, hogy megdöbbenti az olvasót, még meg is nevetteti. Szórakoztató, pikáns, borzongató és szenvedélyes. Sophie küzdelme saját emlékei labirintusával egyszerre teszik egyedivé és felkavaróvá a regényt. Emellett azonban megannyi csodálatos és tanulságos pillanatnak lehetünk szemtanúi. „Törekszem arra, hogy a regényeimben mindenki megtalálja a maga tanulságát.” – teszi hozzá Ludányi Bettina.

A könyv kihagyhatatlan az olvasóközönség számára. Csemegének pedig ajánljuk a szerzővel hamarosan megjelenő interjúnkat! (Szerk.)